2014. július 21., hétfő

10 éves a Szimpla kert - 10+1 koncertsorozat


10 éves a Szimpla Kert!

Ez nem csak azért öröm, mert azóta létezik a romkocsma fogalma, hanem azért is mert már 10 éve van lehetőségünk ingyenes koncerteket szervezni, támogatni és gazdagítani Budapest közösségi és kulturális életét.
A rendszeres élő zene mellett házi stúdiónkban készítünk lemezeket, több kamerás profi koncertfelvételekkel gazdagítjuk Youtube csatornánkat, tehetség-gondozunk, Ingyenes zenegépet üzemeltetünk, Világzenei konyhán és ZeneDe hangszerbörzén hangoskodunk, Soundcloud csatornánkon ingyen letölthető zenéket osztunk meg, és számos aktivitásba vonunk be Titeket. https://www.facebook.com/szimplamusic

Olyan zenekarokkal ünneplünk, akik sokszor megfordulnak a Kertben, akiket szeretünk, s akik olyan zenei irányt képviselnek, mely minket is jellemez.

Július 26. - Szimpla ZeneDe, Világzenei konyha - Szigony Zenekar


A világzenei konyhán minden alkalommal már kora délutántól ünnepeljük a különböző kultúrákat kolumbiai, marokkói, bolgár és mindenféle ételekkel, zenével, tánccal. Közben lemez és hangszer-börzét tartunk, a hangulat mindig az adott nép esküvőjére emlékeztet. 
Most a Szimpla Világa mutatkozik be, Mi főzünk nektek, zenélünk, majd a Szigony Zenekar táncházával ünnepeljük a Szimplaságot.



Július 27. - Piac, Zrínyi Pop, Jómunkás Emberek Fesztivál, Jam Session

A vasárnap is a mi napunk, a szokásosan népszerű őstermelői piac hangulatát most a Zrínyi Pop asztali swing zenéjével fokozzuk, és ajándékokat sorsolunk. Este pedig a Jómunkás Emberek fesztiválon együtt táncolunk a Szimpla dolgozóival, hiszen a legtöbben zenélnek is valahol, így a "Szimplások zenéi" is bemutatkoznak. Utána a vasárnaponként megszokott Jam seasson, ahol szinte bárki együtt zenélhet valakivel akiről elég csak annyit tudni, hogy éppen milyen hangnemben van. 



Július 28. - Góbé

Ők már hazajárnak hozzánk, az egyetlen zenekar ami havonta fellép a Szimplában, ők azok akik folyamatos telt házzal teszik jelenidőbe a mi kis kultúránkat.




Július 29. - Korai Öröm Akusztik

A Szimpla színpada egyre nagyobb és egyre jobban rajta tartja az ujját a város ütőerén. Ennek köszönhetően egy ekkora zenekar is el tud már hozzánk jönni, és szívesen teszik, mert mint szinte az összes zenész azt mondja, jó itt fellépni, a zenekar és a közönség is a legtöbb odafigyelést itt kapja. Ráadásul a Ustream szolgáltatásunkkal már bárhonnan nézheted. /live-stream



Július 30 - Butterfly Effect

Ez a csapat is gyakori fellépő, hiszen modern zenét játszanak régi hagyományokból merítve és olyan profi muzsikusokkal, hogy az ember nem győz csodálkozni. Ráadásul a koncertek archiválásában is jók vagyunk már, a Youtube csatornánkon olyan felvételeket láthattok, amik komoly utómunkával készülnek, mégis naprakészen. Ezt a csatornát már több mint 1000 videóval gazdagítottuk, nézettsége pedig az eget veri. https://www.youtube.com/user/todorofflazar Van olyan zenekar (Santa Diver) amelyik itt vette fel a koncert DVD-jét.
A legjobbakból egy havi válogatást is hallgathattok: https://soundcloud.com/szimpla-kert-live




Július 31. - Sickratman Intim Trio

Sickratman az ironikus tabudöntögetés nagymestere, de őt már nem kell bemutatnunk. 
A Szimpla Kert kulturális élete szerencsére nem elsősorban a turisták szórakoztatásából áll, mégha sokan azt is gondolják. 
A mai napig azon igyekszünk, hogy támogassuk az új vonalakat, megőrizzük a régebbi alternatív értékeket. A Kampec Dolores legújabb lemeze például a Szimpla gondozásában jelent meg. 




Augusztus 1. - Bill & Muray (IL)

Izrael egyik legmenőbb szintipop zenekara jön el hozzánk, szokatlan módon pénteki napon.
Mivel a Szimpla Kert az egyik legismertebb magyar bár, természetesen sok a külföldi fellépő is. A színpadunk azonban klubkoncertek heszíne, de ezért is jó, hogy ezeket a zenekarokat igen közelről nézhetjük meg, és átélhetjük a nemzetközi klubkoncert élményét. Így ha kíváncsiak vagyunk egy külföldi csapatra, nem kell iszonyatos beengedési procedúra után egy hatalmas színpadot 50 méterre megközelítve állnunk, hanem itt szinte együtt lehetünk a világ beármely pontjáról érkező zenésszel. Nem rossz nem?




Augusztus 5. - Lantos Zoltán & Andrew J.

Lantos Zoltánnak világhírű már az egyedi stílusa amit a világ minden táján dolgozott ki, többek között a több mint 8 éves indiai tartózkodása alatt. A Szimpla Kertben ő is gyakori fellépő, szeret itt fellépni, mert a MÜPÁhoz képest itt az emberek között játszhat. Nálunk egy év alatt közel 400 óra élőzene szól, és 2.200 óra muzsika a legjobb DJ-k tűjéből.




Augusztus 6. - Zombori

A Zombori együttes minden alkalommal nagy tömeg talpa alá rakja a fúziós népzenét, ők a Szimpla Lemming Program egyik nyertesei. A Lemming Program évente kerül megrendezésre, ez egy egész hónapos tehetségkutató program, melynek nyomán a zenekarok stúdióidőt, koncertlehetőségeket, lemezkiadást kapnak, és hatékonyan indítanak párbeszédet a zenei élet tagjai között.




Augusztus 7. - Jónás Vera Experiment

Jónás Vera is már világsztárnak számít rendkívül ízléses és tehetséges zenéjével, de nem felejti el, hogy nagyjából innen indult, a mai napig nálunk forgat videoklipet, és szívesen jár vissza hozzánk, ahonnan együtt indultunk el a hosszú útra. Sok zenekarnak ugródeszka a Szimpla színpada, Barabás Lőrinc, Harcsa Veronika, és sokan mások. És a kicsi színpadunk ellenére szívesen járnak ide ismert zenekarok és zenészek, mint a Makám, Korai Öröm, Oláh Dezső trió, Ferenczi György, és szinte mindenki.




Augusztus 12. - Antonia Vai

Ez a zenekar is már bejárta a világot csupán egyedi stílusával, ennek ellenére nálunk forgatnak, zenélnek, sőt a lemezüket is éppen a Szimpla Studioban vették fel. Ennek oka, hogy a Stúdionkban nagyon emberközpontú és rugalmas munka zajlik, az ipari zenegyár hangulat helyett itt a lemezkészítés tényleg egy közös alkotás a Szimpla jól ismert közegében. 




Augusztus 13. - Ágoston Frió

Ágoston Béla a nagy zeneközelítő is nálunk próbálja ki őröltebbnél őrültebb ötleteit, nem áll tőlünk messze a szürreális kísérletezés, ez az extrém programajánló videónkból is kiderül, ahol hétről-hétre kis vieó-performanszokkal mutatjuk be a következő heti eseményeket, vagy itt az ars poeticánkat.
Ezeket a zenei FB oldalunkon lehet követni sok minden mással együtt: https://www.facebook.com/szimplamusic




Augusztus 14. Mezőfi Tomor Lamm trio

Ők minden stílusban a legjobb zenét hozzák, az arra tévedő könnyen rácsodálkozik, hogy milyen színvonalon is lehet zenélni. Ugyanilyen rácsodálkozás a Szimpla Garden Hits lemezsorozat is, ami évente jelenik meg az adott év kedvenc fellépőinek válogatásából. A lángoló Gitárok többek között azt írta róla: "Mindenki vegyen egyet!" Felállítottunk egy wurlitzert is, ahol a kedvenceink CD-it ingyen lehet meghallgatni két kiszuperált retro hajszárítóból, és ha tetszik, a bolti ár alatt meg lehet vásárolni a válogatás lemezekkel együtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése