2014. november 10., hétfő

Szimpla Színház - november

A novemberi időszakban a Szimpla Színház szervezőségéből Sediánszky Nóra és Csikós Attila aktív. Új felolvasószínházi sorozatot indítanak a Hunnia bisztróban. Sediánszky Nóra szerkesztésében kedd esténként különböző kortárs és világirodalmi csemegéket, ínyencségeket láthatnak az érdeklődők. November 26-án, pedig a Bem Moziban Csikós Attila új drámakötetének bemutatójára kerül sor.

„Ha Isten, mint mondják, a maga képére teremtette az embert, akkor bízvást állíthatjuk, hogy az ember saját képére alkotta a hegedűt, helyesebben a nő képére, mert a hegedű gyönyörű istennő.” (Yehudi Menuhin)

Elsőként november 11-én este 8-tól A hegedűkészítő lelkét tekinthetik meg az érdeklődők a Hunniában (V. kerület, Bank utca 5.), az élő hangjáték Ravel zenéjére, Claude Sautet filmje alapján készült, közreműködők: Végh Péter, Melkvi Bea, Szakács Tibor.

A második alkalom a Hunniában november 25-én lesz, Intimitások címmel, a sajátos hangvételű montázs női alkotókat és előadókat vesz górcső alá, Marguerite Duras-tól Sophie Marceau-n át, Sylvia Plathig, Mics Ildikó, Réti Iringó, Rusznák Adrienn, Halmos Fatime és Záhonyi Enikő közreműködésével.

Lemehet egy előadás a díszítők munkája nélkül? November 26-án Csikós Attila Díszítők című kötetének bemutatója keretében a Bem Moziban (II. kerület, Margit krt. 5/B.) elhangzik a címadó színdarab is. A darabot felolvassa: Dolmány Attila, Gerner Csaba, Jászberényi Gábor, Köleséri Sándor, Lukácsi József és Mesterházy Fruzsina.


Az érdeklődőket kérik, jegyfoglalási szándékukat jelezzék a Szimpla Színház Facebook oldalának üzenőfalán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése