2012. január 11., szerda

Dj Zöld at Szimpla Café / Dj Zöld a Szimpla kávézóban -

Az átalakult Szimpla Kávézóban is egyre több program vár Benneteket; íme egy jónak ígérkező esemény, Dj Zöld már korábban is játszott nálunk, és akkor sem volt rá panasz, sőt...




"Olyan lemezeket válogattam össze, amelyeken Tündérek szerepelnek.
Régen, a Tündérek szombat esti összejövetelein a tánc, a vigadalom volt a meghatározó hangulat.
A fásult irigyek, ezeket az éjszakákat „boszorkányszombatnak” nevezték, s az inkvizítorok erősen görcsöltek, hogy összerakják, ezt az „istennek nem tetsző” képet. A posztmodern mikro történészek ( Ginzburg, Henningsen), s a néprajzos Pócs Éva - lefejtették a sallangot a múltról, s a demonológiai misztikumból kibontva, egy önfeledt, szórakozásnak tudták be.

A mai éjszakán a mostani kor bakelit kultúrájából azokat a zenéket játszom, amelyekben nők közreműködnek, vagy a női identitás kiérződik a zenében.
A stílusok nem befolyásolnak, lehet az olasz drum n bossa, Rosalia de Souza előadásában, japán nu jazz, Dee Dee Bridgewater énekével, vagy angol break beat a Backinivel, a német N.O.H.A., vagy a norvég Ralp Myerz zenéje. Természetesen a képen szereplő Vampyros Lesbos is felkerül a lemezjátszóra, mint Ákos Stefi, és kortársa Szirmai Márta is. A többi az est hangulatának megfelelően, majd spontán alakul."

dj zöld

Január 14. szombat, 20:30, ingyenes


I picked albums with Ferries. In older times, on the saturday night's of the Ferries, happinesss and dancing were the main part of the mood. The envious ones called these "witchsaturdays".

On this night i will play vinyls from the culture of today, ones with ladies or ones with the identity of ladiness. Styles don't matter, it can be italian drum n bossa with Rosalia de Souza, japanese nu jazz featuring Dee Dee Bridgewater, or english break beat from Backini, the german N.O.H.A. or the norvegian Ralp Myerz. Of course Vampyros Lesbos (on the picture) will also appear. Others will come depending on the mood.

dj Green

14th of January, Saturday, 20:30, free of admission

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése