2012. január 12., csütörtök

"Rend a lelke mindennek..." -



Kedves Vendégek,

A mai napon az a döbbenetes dolog történt, hogy felszólították a Szimpla kávézót; a hely előtt elhelyezett virágtartókat, benne a növényekkel, távolítsa el, és a napernyőt is, mivelhogy: "napernyő és virágtartók szabálysértés elkövetésének gyanúja merült fel." - (aki elbizonytalanodna eme mondat láttán, tekintsen az alább beillesztett képre..) - Hát, tényleg borzasztó lenne, ha sok virág és fa, illetve napernyő lepné el a várost, nagyjából 10 éve folytatjuk ezt az igazán rémisztő tevékenységet, hogy mi is, mint nagyon sokan egyébként, egy sokkal élhetőbb, szebb, otthonosabb környezetet próbálunk kialakítani, legalább a saját portánk közelében. Ha Ti is úgy gondoljátok, főleg ebben a hűvösnek sem igazán nevezhető télben, hogy szükség van vagy legalábbis lesz a tavasz eljöttével ezekre a dolgokra, kérünk Benneteket, szóljatok hozzá... szép és stresszmentes napot kívánunk Mindekinek!


7 megjegyzés:

  1. Broáfff, röviden és tömören...

    VálaszTörlés
  2. szerintemis gyalázatosdolog januárközepén virágokattenni azutcára !!! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi is éttermet üzemeltetünk, nálunk (legalábbis a VI. kerületben, illetve főútvonalról lévén szó, a Fővárosi Önkormányzat esetében) ingyenes volt, de engedélyt kellett kérni a napellenezőre és a tujára is. Semmit nem kellet fizetni, és ha jól emlékszem 5 évre lehet megkérni. Értelme nincs, mert 0 Ft-ért csak csinálják maguknak a munkát, de ez az ő bajuk... Közterület-foglalási engedély a neve. Érdemes megcsináltatni, mert addig b...tatnak folyamatosan és IMÁDNAK bírságolni! Ráadásul nem is a céget, hanem a vezetőt, mint magánszemélyt! Fellebbezni pedig nem lehet! Das ist Ungarn... no comment!

    VálaszTörlés
  4. Nice blog, hi friend, i found that there is one website offering free puzzle games. Just take one minute to sign up then you will receive one free puzzle game. Its URL is http://www.684899.com/en/CosmicCreature/project_1.htm I've done it and now i am enjoying it. Would you like one ? Enter the below button to enter in.

    VálaszTörlés
  5. az indoklás hülyén hangzik, de annak én nem örülök ha pl egy akármilyen vendéglátó egység még ha akár virágokkal is, de úttorlaszt épít egy egyébként meglehetősen szűk járdaszegélyre. nyilván az az alapgondolat hogy ha mindenki kipakolná a virágait (vagy mását) az utcára annak hol lesz a vége? engedélyt kell kérni, ad (gondolom helytől függően pénzért vagy pénz nélkül) az önkormányzat vagy valamilyen közigazgatási szerv és kész

    VálaszTörlés