2012. február 19., vasárnap

Budapest Bike Maffia -



A Budapest Bike Maffia egy civil szerveződés, melynek célja a hajléktalan, idős, illetve azon rászoruló emberek segítése, akiknek az alapvető élelmiszerek, illetve egyéb, az élethez nélkülözhetetlen dolgok beszerzése / megvétele is gondot okoz. 

Illetve részt kíván venni ezen emberek háziállatainak segítésében is.

Számunkra elengedhetetlenek azok az ipari, vagy a segítő szakmában ma is prosperáló szervezetek, magánemberek, akik felajánlásaikkal elősegítik működésünket. 


Működésünk jelenleg:
A felajánlás átadása / felvétele a bázison, célbajuttatása - természetesen kerékpárral , esetenként ennek szétosztása. 
Mindezt csoportosan ( minimum 2 fő ) végezzük, jelenleg határozatlan időközönként, de reményeink szerint a jelentkező önkéntesek, illetve a felajánlók lehetővé teszik, hogy ez mindennapossá váljon.
A felajánlásokra vonatkozó igényeinket a facebook oldalunkon tesszük közzé, illetve a soron kövezkező akciónról is itt lehet tájékozódni. Az adományok ( mely lehet a ruháktól takaróktól az élelmiszereken át a tisztálkodószerekig lehet bármi ) raktárunkban vannak elszállásolva. Az olyan típusú adományok, melyeket az utcai akciónknál nem tudunk felhasználni ( pl télen a nyári ruhák ) a velünk együttműködő szervezeteknek ajánljuk fel. 

Működésünk hosszabb távon.
Későbbiekben területi "sejtek" létrehozása a terv, ahol bizonyos körzetekben található egységekből a közeli helyekre juttatják el a felajánlásokat. Ehhez azonban egy sokkal átfogóbb képet kell kapnunk a lehetséges felajánlókról, illetve ki kell építenünk a segítő szervezetekkel való szoros együttműködést és fel kell kutatnunk a jövőbeli lehetséges “szponzorainkat” is.
Terveink szerint az utcai kutatás / ellátás mellett tehermentesítjük az “utcásokat”, azokat a szociális munkásokat, akik éjjel autókkal járják az utcákat. Nyilvánvalóan minden feladatot ( pl szállítás ) a BBM nem tud megoldani, de igyekszünk minél nagyobb segítségére lenni a dolgozóknak..
Az egyedül élő idős emberek segítése is célunk, egyelőre addig a pontig melyhez nem szükségeltetik speciális tudás. Ilyen lehet pl. a bevásárlás, vagy hétköznapi ügyintézés ( pl csekkek befizetése ) 
Hosszú távon szeretnénk a működést kiterjeszteni. Mivel a Szimpla budapesti “Inkubátorház projektjébe” tökéletesen beleillünk, s a Szimpla több városban is megtalálható, igyekszünk ezen városokba is integrálni a BBM-et- A szóban forgó városok Budapesten kívül Vác, illetve Berlin. 

A szervezet karitatív. Semmiféle pénzbeli juttatással nem jár. 
Nincs fizetés, nincs jatt, ellenben van maximális elismerés és nagyon jó barátok.

A bázis címe:
Szimpla Kert (Information bar ) 
VII. ker. Budapest, 1075 Kazinczy u. 7.
Ha egyéb kérdésed van ide írj: 
budapestbikemaffia@gmail.com
facebook

Ha gyors infóra van szükséged, felajánlanivalód van amit hamar el kell hozni akkor hívj: 
Tel.: 06 20 280 66 53 (Havasi Zoltán)



BUDAPEST BIKE MAFFIA


Budapest Bike Maffia is a non-governmental charitable organization, we are organized on a local level around the issue of helping 

those who are in need: homeless people, elderly people, abandoned animals, Who are not able to care for their daily supply.



The help of those organizations, civil volunteers whose professions are based on humanitarian functions are essential for us.


Our operations:

We collect the offerings and donations at our base, and deliver it to the homeless people by bike (and we this way of transporting

we can also remain environment friendly) . 
We do this in every two weeks,
but try to go out to help more and more often. What we need as donation is always published on facebook.
We need: non-perishable food, blankets, toiletries..(any kind of things you think would help)

Our wider social aim is to establish more bases in the country and reach more people.

As we said before our organization is charitable, we don't accept or get money or any kind of tips, only appreciation.


Our Address is Budapest 7th district Kazinczy utca 7.
If you like this organization / agree with the aims / would like to join - contact us, or just spread the news.
The list of our helpers, donors are published at link : "Köszönjük!" on our main facebook page.

If you have any questions feel free to contact us:
budapestbikemaffia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése