2012. március 19., hétfő

Heti Programok a Szimplákban -



Március 19-25.


Hétfő

A Góbé Zenekar hangzásvilágában a magyar népzene, kárpát-medencei világzene, Bartók, és még sok más elegyül - ezen az estén vendégük lesz Mihó Attila.

20:30 Szimpla kert




Kedd


Ezen a napon is népzenei indíttatású napunk lesz; Népzenébe szövődő jazz, szaxofon, cimbalom, női ének és persze az elmaradhatatlan brácsa-bőgő ritmusszekció. Kedves-kellemes tavaszköszöntő muzsika...

20:30, Szimpla kert



Szerda

Március 18-án idén is színházi emberek, zenészek, képzőművészek gyűlnek össze a Vígszínházban, a Down-szindróma Világnapjának alkalmából, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos a szolidaritás, a másokkal valló foglalkozás, és a szeretet egy kissé koncentráltabb gyakorlása.

Házigazda: Eszenyi Enikő

Műsorvezetők: Fesztbaum Béla és Novák György (Gyurcsi)

Down-világnap



Mi, szimplások is csatlakozunk a kezdeményezéshez, és az eseménnyel összefüggésben képzőművészeti kiállítás nyílik a Szimpla kertben, március 21-én, ami egy hónapon át lesz megtekinthető. Ezen a napon beszélgetésekkel, játszóházzal, koncerttel igyekszünk mi is felhívni a figyelmet a dolog fontosságára - gyertek csak bátran ezen a napon is, hogy jobban megismerkedjetek valami nem hétköznapival, ami ugyanakkor az életünk része.


Találkozunk a Kertben!



Csütörtök




Egy egészen új kezdeményezés kezd kibontakozni a Szimplában, azon belül is a Kávézóban. Egy olyan nyílt művészeti tér kialakítása zajlik, ami elsősorban a külföldről érkező vendégeket várja. Erről, a Share and Show Night, azaz ErasMUST-nak elnevezett, heti rendszerességgel megrendezésre kerülő programról kérdeztem Simon Gyurit, aki egyébként is igen sokféle programot, koncertet szervez a Szimplákba. Kérdésemre, hogy mikor is fogalmazódott meg benne egy ilyen összművészeti tér kialakítása, egy rövid történettel válaszolt: tavaly zenészként vett részt egy egyestés kiállításon Budapesten, melyet itt élő külföldi diákok szerveztek, ahol is megtekinthetők voltak képek, installációk, performanszok, illetve élőzene is szólt egész este. Ad hoc jelleggel működött ez a sorozat egy polgári lakásban – illetve egyetlen alkalommal egy szórakozóhelyen –, és ez adta az inspirációt ahhoz, hogy kezdeményezze egy ehhez hasonló tér kialakítását, ahol a külföldről ide érkező tanulók heti rendszerességgel megmutathatják magukat és az alkotásaikat – és erre a Szimpla kávézó lenti része kiválóan alkalmasnak bizonyul. Gyuri úgy fogalmazott még, hogy az erasmusosok egy nagyon izgalmas csoport, mivel rengeteg új inger éri őket; nyitottak, viszont nincsenek meg a csatornáik, ahol rendszeresen kapcsolatot tudnának teremteni egymással és az itteniekkel, illetve ahol meg tudnák mutatni az alkotásaikat. Arra a kérdésre, milyen programok is várhatók; elmondta, hogy ő szervezőként mindenre nagyon nyitott, és talán az volna igazán jó, ha olyan események történnének, melyek a szervezőknek eszébe sem jut, ha a rejtett energiák felszabadulnának – és kiállítások, vetítések, performanszok, vitakörök, színházi előadások, összehasonlító költészeti programok, nyelvismereti játékok, koncertek jönnének össze hetente, és a Szimpla kávézó a külföldi vendégek számára is egy biztos találkozási ponttá válna. Gyuri kihangsúlyozta, hogy ez egy önszerveződő dolog kell, hogy legyen; leviszünk festéket, rajzlapot, vásznat, ecsetet és mindenkit arra ösztökélnénk, hogy megnyíljon. Az a cél, hogy mindenki tevékenyen töltse nálunk az idejét, és a résztvevők megvalósíthassák, amit ők maguk szeretnének, illetve ők választhassák ki pl. a zenéket. A ,,cél”, hogy Ők alkossák meg/alakítsák ki a teret, ahol találkoznak/szórakoznak.

Ennek a megszervezésében azonban mégiscsak lesz egy kis segítségünk, például a MOME Intermédia tanszékének egyik csoportja, melyet Allan Siegel vezet, és ez egy kifejezette külföldről érkező diákokból összeálló közösség. Az itt tanuló külföldi diákoknak az ErasMUST egy gyakorlóterep lehet mind kommunikációs, mind ismerettségi, mind tanulmányi szempontból.


Ugyancsak együttműködünk az Útilapu Társasággal.



Péntek

Ha péntek, akkor természetesen a Szimpla kertben és a Kávézóban is buli várható - a Kertben DJ-VJ Vandela szolgáltatja a zenét éls a képi anyagot is aláfestésként a szokásos 21 órától, de az sem baj, ha előbb érkeztek, garantáljuk, hogy találtok olyan dolgot, ami leköti a figyelmeteket!



Szombat

Táncos őrület Virág Judittal, melyhez Todoroff Lázár szolgáltatja a képi anyagot - december 10-én, 21 órától a Kertben a Kertben.




December 17-én pedig ismét Szimpla divat egész délután a megújult-átalakult Kávézóban. Egyedi tervezésű ruhák nagy választékban. vagy ha Te magad szeretnéd elkészíteni a számodra ideális ruhadarabot; gyere és tervezd meg, kapsz hozzá segítséget, ellátunk tanácsokkal, ha arról van szó - szóval csak el kell jönni a Kertész utcába.

Vasárnap

Vasárnaponként Szimpla Workshop a Kertben; a nemrég feltűnt új program minden héten a legkülönlegesebb hangzással, szimplás hangulattal vár Benneteket; levezetés vagy éppen rávezetés, zene, tánc, összeborulás, szeretet, tombolás, elfáradás, felpörgés - minden jó, ami összefüggésben áll a zenével. Megjósolhatatlan történés, rengeteg meglepetés, megannyi külföldi vendégzenész, nyitottság, akusztikus hangörvény. 20 órakor kezdünk -



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése