2012. május 14., hétfő

Heti programok a Szimplákban -


május 14-20.


Hétfő


Ezen a héten is Egész estés filmek 20 órától a Szimpla kert hátsó részében; a '60-as, '70-es és '80-as évek reklámfilmjei, rövidfilmjei, és még sok meglepetés. Leginkább olyan kópiák kerülnek elő, melyekkel máshol nem igazán találkozhattok, így ez az este is kuriózumnak számít. Mindenképpen gyertek egy kis retro mozizásra a Kertbe!

Kedd

Bass Loco-koncert



Óriási groove-funk meglepetéssel készül a Szimpla Kert, ugyanis a Bass Loco-hoz két különleges vendég is csatlakozik a keddi koncerten. Egyfelől a fúvósszekciót Weisz Gábor erősíti majd szaxofonjaival, így háromfősre duzzasztva a rezeseket, másfelől pedig Tomor Barnabás álma valóra válik ezen az estén, ugyanis kedvenc gitárosával, Mohai Tamással végre egy színpadra állhat.



Aki szeret bebólintani, lötyögni, vagy csak hanyatt esni óriási szólóktól, annak itt a helye.

20:30-22:00, Szimpla Kert, ingyenes

Szerda



Minden héten Tajtékos szerda a Kertben - világzene minden mennyiségben, a részletekért katt ide!


Ezen a héten a Payazen játszik nálunk -



Sok budapesti rajongója van a Caspian Hat Dance zenekarnak, részben az ő tagságukból alakult ez az utazó csapat akiket nézve mi is részesülhetünk a szabadságukból. Alapvetően a klezmerből indulnak ki, és hogy hova jutnak azt mindig a adott este dől el.

20.30-22.00, Szimpla Kert, ingyenes




Csütörtök





A Szimpla igyekszik egyre szélesebb körben tevékenykedni, így az idén beindult koncertáradat mellett pl. a képzőművészetnek is helye van a Kertész és a Kazinczy utcában - a Kávézóban és a Kertben. Jó néhány kiállítást láthattatok már az emeleten (vagy akár a Kávézó hatalmas falán és a Pincerészen is).





Most pedig, április 27-étől A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező és ter-vezőgrafikus szakos hallgatói szokás szerint a Portfolio Points keretében mutatják be a minta-tervezési munkáikat. A féléves iskolai feladatokat 2012. április 27-től lehet megtekinteni a Szimpla Kert emeleti szintjén. 



A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakbe-rendező/enteriőrtervező szakos hallgatóinak két féléves feladata a vidéki ház tervezéséhez kapcsolódóan az eredeti motívumok átírása és korszerűsítése valamint a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző minták átgondolása volt. 
A harmadéves tervezőgrafikus hallgatók a többrétegű minta-rendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra, az arányrendszerek és a fraktálok, vagyis az önismétlődő mintarendszerek ismeretében hozták létre alkotásaikat. 
A bemutatásra kerülő darabok többségében manuálisan készített képzőművészeti alkotások, és azt mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.

Itt egyéb infókat, és képeket is megtekinthettek a kiállításról.

Gyertek el a Kertbe és nézzétek meg a Kiállítást!


Péntek

Pénteken Dj Mono Tandem pörgeti a lemezeket a Kertben 21 órától egészen hajnali 4-ig, gyertek és kezdjétek az estét a Szimplában, és bizony nem lehetetlen, hogy nem is mozdultok majd tovább, ha ráéreztek a hangulatra, ami nem lesz igazán nehéz...



Szombat

Ismét egy különleges estére, programra, bulira invitálunk Mindenkit, aki szereti az érdekes, különleges dolgokat; ezen az estén Virágh Judit vezényletével a hastáncé lesz a főszerep a Kertben 20 órától. Íme néhány kedvcsináló kép Todoroff Lázártól...




Vasárnap



Vasárnap esténként a Szimpla Music Workshop keretében 20 órától ismét közös zenélésre, improvizációra, kikapcsolódásra invitálunk mindenkit, aki a hét utolsó napján sem kíván otthon maradni. Gyertek és egy-két sör mellett lazuljatok el, hogy az ezt követő hét is zökkenőmentes lehessen.


Ezen a héten is lesz koncert, workshop, kiállítás, így a Szimpla kertben és a Kávézóban sem fogtok unatkozni, ha úgy döntötök, hogy a Szimplák valamelyikét választjátok - mi igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy így történjen. A többi programot megtaláljátok a www.szimpla.hu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése