2013. április 3., szerda

Tavaszköszöntő Fesztivál a Kazinczyban -

Bízunk abban, hogy most már valóban eljött az ideje a tavasz köszöntésének, és ezen a héten vasárnap szép időben rendezheti meg az Élő Erzsébetvárosért Egyesület a fesztivált! Gyertek vasárnap a Kazinczy utcába!


Most már a hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre a Kazinczy utcában a Tavaszköszöntő Fesztivál az Azért7 Egyesület szervezésében: április 7-én, délelőtt 10 és este 8 óra között. A fesztivál, amellett, hogy számtalan zenés, játékos, versmondós, főzős, bringás, piacos, le-föl sétálós és egyéb izgalmas programot kínál, azért is szerveződik, hogy minél hamarabb és a lehető legtöbb ember által támogatott módon legyen a Kazinczy teljes egészében sétálóutca és ne olyan felemás, valljuk be, szörnyű módon, ahogyan azt most nap mint nap tapasztaljuk. Néhány napja került ki a Szimpla kert facebook-oldalára egy fotó, sokan látták és reagáltak is rá, hogy mennyi-mennyi autó halad el naponta ezen a szűk kis utcán, amelynek járdája sajnos arra sem alkalmas, hogy két ember egymás mellett haladjon, ha úgy tartja kedvük. Az Azért7 Egyesület megalakulása óta igyekszik elérni, hogy a Kazinczyban alapvetően változzon meg a forgalom milyensége, és ezt nem kizárólag az egyesület akarja így, hanem az itt működő helyek és bizony a lakók is.

A fesztivál egyébként az egész utca hosszában és szélességében zajlik majd olyan helyek támogatásával és közreműködésével, mint a Kazimír, a Mika Tivadar, a Bobek, a Kőleves, a Téli Kertem és persze a Szimpla kert.

A zenei program bizony igen dús lesz, lehet majd válogatni a legkülönfélébb bandák muzsikájából a Szimpla kertben, vagy épp előtte:: 14:30-15:30 között a Háztáji Band zenél, akik a piac állandó résztvevői és a hangulat megteremtői - 16 és 17 óra között aztán a Canarro Trió zenél - őket követi rögtön az Adolphe Sax Konsort (Ágoston Béla quartettje) a Bélaműhellyel kiegészülve és végül, a Jam Poetryt megelőzően 19 és 20 óra közt az Iparkutya ad koncertet, akik bizony sokaknak ismerősek lehetnek!
Emellett persze a Szimplában nem marad el a június óta minden vasárnap működő Háztáji Piac sem, (amely  most a Sozialmarie pályázatán a legjobb 16-ba került) s ami már reggel 9-től várja az érdeklődőket, vásárlókat vagy azokat, akik "csak" egy finom ebédre ugranának be, ezzel is jótékony célú ügyet támogatva - egészen délután 2-ig. Lesz tavaszi virágvásár is, illetve A Hétkerék Bringapince is egész nap jelen lesz; működik majd a kerékpáros kisokos, és a Magyar Kerékpáros Klub is észrevéteti magát egy egész napos gyerekprogrammal!

Íme egy kis ízelítő egy korábbi fesztiválról -



Gyertek el azért, hogy aláírhassátok a petíciónkat, hogy a Kazinczy végre valóban sétálóutca lehessen - s persze azért, hogy együtt ünnepeljük a tavasz eljövetelét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése