2014. április 18., péntek

Madarak és Fák napja - május 10.



fotó Szöllősi Mátyás
Május 10-én a Kazinczy utcában működő helyek összefognak, hogy megmutassák, igenis, érdemes tenni azért, hogy élhetőbb legyen a város, s hogy milyen hasznos és célravezető volna, ha bizonyos utcák - például a Kazinczy utca - sétálóutcává válnának. A Madarak és Fák napján a Kazinczy utca teljes hosszában lezárásra kerül és számtalan eseménnyel várják a legkülönfélébb helyek bent és kint egyaránt a környék, a 7. kerület, de egész Budapest lakóit. A szervezőktől (Azért7 Egyesület) informálódtunk, hogy milyen programok is várható az egész napos fesztiválon, ezekből szemezgetünk most elöljáróban egy kicsit: Lesz természetesen faültetés és madárbemutató, kapcsolódva a madarak és fák napjához,

ekkor kerül sor a Wichmann-kocsma tűzfalára kerülő street art utcatérkép ünnepélyes átadására és számos képzőművészeti kiállítás kerül megnyitásra aznap az utcában. A jól ismert és sokak által nem véletlenül kedvelt biciklis vásár is megrendezésre kerül a Szimpla Kertben (Goldsprint, Magyar Kerékpárosklub, BuBi, hazai kreatív alkotók részvételével); akusztikus, világzenei és jazz koncertek, fellépők, mint például Bélaműhely, Iparkutya, Puszi, Lakatos Trió; táncelőadások a Táncművészeti Egyetem részételével, tangóbemutató és oktatás; tűzzsonglőrök, artisták fellépései várhatók, jelen lesz az érdi Harmónia Vegyeskar, mely a klasszikus zene képviselője lesz a programsorozatban. A rendezők a kicsikre is gondolva szerveznek óriás szappanbuborék fújó versenyt, kismotoros ügyességi vetélkedőt, kézműves, kreatív foglalkozásokat, játszóházat, gyermekeknek szóló színházi előadásokat tart majd a Szimpla Színház csapata.


Senki se maradj éhen vagy szomjan, az utcában található üzletek és éttermek meghosszabbított nyitva tartással és aznapi különleges gasztro-ajánlatokkal várják a közönséget, kiegészülve egy közösségi, jótékonysági célú főzéssel a Hentesnél Evők Baráti Körével. Az utca meglévő kulináris sokszínűségét aznap még színesebbre fűzzük-főzzük.


A szervezők továbbra is várják civil szervezetek jelentkezését, hogy kihelyezett standokon bemutassák tevékenységüket a látogatóknak - ezen a címen: abel@szimpla.hu (Zsendovits Ábel)

A rendezvény deklaráltan apolitikus és nonprofit, célja a Kazinczy utca jó hírének öregbítése, és a autómentes, sétáló funkció szemléltetése.





forrás: Hetesblog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése