2016. január 14., csütörtök

Újra Kazinczy Élő Könyvtár!


Újra indul a Kazinczy Élő Könyvtár! 2016-ban is minden alkalommal új Élő Könyvekkel beszélgethettek, Január 23-án például több világvallás képviselőivel kezdhetitek. Itt az alkalom, hogy végre megkérdezd: Mi az a vallás? Mitől lesz valaki vallásos? Mi a jelentősége ma egy több ezer éves hagyománynak? Miért vannak ellentétek?


Az új témakörök mellett természetesen régi Könyveink is megtalálhatóak lesznek, tehát aki eddig lemaradt, az sem maradt ki! Mindenkit nagy szeretettel várunk a Szimpla Kertben Január 23-án déltől, egy vagy akár több fontos és tanulságos beszélgetésre!

Mi az Élő Könyvtár? 

Az Élő Könyvtár egy tökéletes alkalom arra, hogy elősegítsük és erősítsük az egymás iránti megértésünket. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket kölcsönözhetünk ki olvasásra, az Élő Könyvtárban embereket lehet kikölcsönözni egy őszinte beszélgetés erejéig.

Az Élő Könyvtár Könyvei olyan csoportok képviselői, amelyek etnikai, vallási hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, egészségügyi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt előítéletekkel és diszkriminációval nap mint nap szembesülnek társadalmunkban.

Az élő Könyv személyes beszélgetések alatt megosztja élettörténetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait az eseményre látogató vendégekkel (az Olvasókkal), akik kérdezhetnek és reflektálhatnak az elhangzottakra.

Ezt a módszert nagy siker övezi a 2000-es évek óta, amikor is egy diákfesztivál eseményéből rendszeres és nagy érdeklődésre számot tartó iskolai, egyetemi és civil programmá nőtte ki magát világszerte.




HOGYAN ZAJLIK AZ ESEMÉNY? 

Az eseményt egy harminc fős önkéntes- könyvtáros csapat irányítja. 

Az önkéntesek segítenek majd az Olvasóknak regisztrálni, eligazodni a helyszínen vagy akár abban is, hogy megtalálják az őket leginkább érdeklő Könyveket. 

Külföldi Olvasóink számára a Könyveket felkészült önkéntes tolmácsok fogják angolra fordítani. 

Tartsuk fent együtt a Kazinczy Élő Könyvtárat!

A Kazinczy Élő Könyvtár szervezésének alapja az önkéntes munka. Minden alkalommal felmerülnek azonban olyan költségek amelyek elengedhetetlenek egy-egy Élő Könyvtár zavartalan és nem utolsósorban kellemes hangulatot eredményező lebonyolításához. Az eseményen vehetsz magadnak Kazinczy Élő Könyvtáras pólót, amivel segítessz fedezni a lebonyolítás költségeit. 


A Kazinczy Élő Könyvtár létrejöttét támogató szervezetek:

Rehab Critical Mass 

Háttér Társaság

Artemisszio Alapítvány

Open Doors Hungary 

Menedék Egyesület 

A Város Mindenkié Csoport 

Közmunkás Mozgalom A Jövőért 

Megálló Csoport Alapítvány 


Az esemény főszervezője Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület és a Szimpla Kert. Az esemény létrehozását az Európai Unió Erasmus Plus programja támogatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése