2013. június 14., péntek

Színház - évadzáró

Lezárult a színházi évad, így a felolvasószínházi sorozatunknak is megtartottuk az utolsó kis megmozdulását június 13-án a Szimpla kávézó pincéjében. Egy nagyon jó hangulatú, meghitt felolvasóesttel zártuk ezt az elmúlt bő fél évet, amióta is tart maga a sorozat; a Színház csapatához, mely saját szövegekkel lépett most porondra (Mesterházy Fruzsina, Sediánszky Nóra, Csikós Attila és Szöllősi Mátyás) csatlakozott Korányi Mátyás teljes valóságában, és Tallér Edina, aki egy szöveggel tisztelt meg minket ebből az alkalomból - s mindehhez Újj Zsombor fantasztikus és nagyon improvizatív hegedűjátéka társult.

Ebben a félévben be-lekóstoltunk, és persze ti is bele-kóstolhattatok, milyen is a felolvasószínházi műfaj. Kicsit zajos, kicsit spontán, de ugyanakkor izgalmas, véletlenszerű és mindenképpen egyedi. Játszottunk Claude Millert, Harold Pintert, Dino Buzzatit, a kortársak közül szerepelt darab Csikós Attilától, Tallér Edinától, Sopotnik Zoltántól és Szöllősi Mátyástól is. Ősztől természetesen folytatódik a sorozat, és továbbra is igyekszünk a legizgalmasabb darabokkal előállni, és persze minél több kortárs darabot bemutatni. A nyáron előkészítünk egy pályázatot is, ami pontosan ezt a célt szolgálja majd, hogy az eddig be nem mutatott, de ugyanakkor értékes drámák előkerüljenek és foglalkoztatva legyenek minél előbb. A szimplaszinhaz@gmail.com címre küldhettek is nekünk tulajdonképpen bármit, amit jónak, használhatónak, bemutatandónak ítéltek - mi pedig megteszünk minden tőlünk telhetőt. Köszönjük annak a több száz embernek, aki eljött a december és június között időszakban tartott előadásokra, Telihay Péternek, Fazakas Júliának, Szabó Mártinak, Dolmány Attilának, Menszátor Héresz Attilának, Szládek Katának, Zalán Tibornak, Molnár Gyurinak, Kókai Jánosnak, Maday Gábornak, Dióssi Gábornak, Tucker Andrásnak, Gerner Csabának, Puskás Tivadarnak és még sokaknak.

Ne szokjatok le arról, hogy figyeltek és hallgattok minket, jó közelről - szeptemberben, ami gyorsan közeledik, találkozunk a Szimpla kertben!

Jó nyarat Mindenkinek!














a szimpla honlapján
hivatalos facebook oldal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése