2013. április 23., kedd

Koncertek és a Lemming-program -


Fontos számunkra a zene, és mindaz, ami a zenét körülveszi, létrehozza, inspirálja, új minőségbe emeli. A zene a legjobb nemzetközibb nyelv, kapcsolat és kontaktus egyben. A sokféleséget tartjuk szem előtt, így a népzenétől a jazz-en át a rockig, az elektronikus zenét is érintve sokfelé kalandozunk a zenei palettán. Legyen szó a Népi Hétfőről, a Koncert Keddről, a Tajtékos Szerdáról vagy a Basszuskulcs Csütörtökről, cél, hogy olyan  zenészek lépjenek színpadra, akik mernek kísérletezni, és táplálkozni tudnak a klubhangulat visszajelzéseiből. Vasárnap pedig az interaktivitás jegyében mindenki hangszert ragadhat, magyar és külföldi barátok érkeznek a Szimpla Jamre. Évente százötven-kétszáz zene eseményt bonyolítunk, van remekül felszerelt zenei stúdiónk, adunk ki , segítjük a tehetségeket, videoklippet készítünk, vagy helyszínt biztosítunk az önmegvalósításnak.




Szimpla Lemming program -


Lezárult a Szimpla, a Narrator Records, a Fidelio és a Dalok.hu közös zenei tehetségsegítő programjának első szakasza. Felhívásunkra 57 feltörekvő, fiatal zenészekből álló zenekar jelentkezett. Közülük szakmai zsűri választotta ki azt a 6 zenekart, akik a döntőbe jutottak. Ez a hatos csoport egészült ki az ELTE Zenekarok Fesztiválja jelöltjével és a közönség kedvencével. A nyolc döntős zenekar és a közönség már mindenképp nyert, hiszen minden döntős egy teljes koncertet adhat a Szimpla Kertben. Ezekre a koncertekre, mint a Szimplában megtartott többi koncertre is igaz, hogy a belépés ingyenes. A produkciókról többkamerás, vágott videó készül, a klippekre leadott szavazatokkal a közönség dönt a legnépszerűbb zenekar díjáról. Szintén a koncertek után, április végén választjuk ki a Lemming program győztesét. A győztes jutalma egy saját lemez, azaz lemezfelvételi lehetőség a Szimpla Stúdiójában, és egy 500 példányban kinyomott CD. A Narrator Records különdíjasa, egy kész anyagot jelentethet meg 500 példányban, ezt gondozza és terjeszti a kiadó. A Fidelio kedvenc zenekarának fellépési lehetőséget biztosít idén egy nevesebb fesztiválon, az A38 díját elnyerő zenekar pedig előzenekarként léphet majd színpadra a hajón.



Áprilisban kezdetét veszi a Lemming program második fordulója koncertekkel, koncertfelvételekkel és kiélezett versennyel, remek populár és rétegprodukciókkal.



Április 23-án este a Vanmocsello lép fel a Kertben.


Kortárs, absztrakt. A könnyűzene dallam- és harmóniavilágát ötvözi a kortárs zene stílusjegyeivel. Repetitív minimalista témákból kibontakozó popos motívumok. Jazz-es és világzenei hangulatú, kötetlen, improvizatív formák.






Április 24: Jamese


A Jamese elnevezés egy formációt, egy projektet és egy énekesnőt takar egyszerre. Molnár Emese, énekesnő keresztneve ihlette az elnevezést, amely magába foglalja mindazt, amiről a Jamese szól. Egy gyűjtőnév olyan zenei produktumokra, amelyek nem behatárolhatók, hiszen folyamtosan változnak átalakulnak és fejlődnek. Jamese zenéje szabad, improvizatív, műfaji behatroltságtól mentes és kísérletező. Első lépésekként népdalok és a kicst keleti fűszerezésű kitalált nyelvre épülő Beluleja színesíti a repertoárt, amely kortárs magyar verseket és nujazz elemet ötvöző ötlettel bővül.


A koncertek 20:30-kor kezdődnek, és minden alkalommal ingyenesek, így nincs más dolgotok, minthogy elgyertek és jól érezzétek magatokat. Menni fog!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése