2013. december 4., szerda

Karácsonyi jótékonysági est a Szimpla Színház szervezésében


A szavak erejével


Irodalmi, szín-házi jóté-konysági estet szervezünk, a-mely szokott céljainktól ki-csit eltérően nem csupán az irodalom, a kortárs dráma értékeire szeretné felhívni a figyelmet, hanem azokra a „kortárs élethelyzetekre”, amelyek egyre többeket sújtanak ma Magyarországon.

Már az is fontos, ha egy író ír a szegénységről, a kiszolgáltatottságról. Úgy gondoljuk, ha a színház, az irodalom, a színészek és írók nem csak megfigyelői, bemutatói, dokumentálói a nyomornak, de, ha kis mértékben is, de tesznek ellene, az példaértékű lehet. 

Az est során Tallér Edina, Térey János, Zalán Tibor, Haraszti Ágnes, valamint a szervezőség (Csikós Attila, Sediánszky Nóra, Szöllősi Mátyás, Mesterházy Fruzsina) írásai hangzanak el. A műsort élőzene fűszerezi. 
Az esten felolvasó írók: Tallér Edina, Térey János, Zalán Tibor. Meghívott író barátaink műveiből felolvasnak: Fazakas Júlia, Menszátor Héresz Attila, Nagy Ervin. Az est zenésze: Ujj Zsombor (Czinege banda) 
Hogy kinek folyósítjuk a befolyt összeget? Szládek Katalin, a Széra Alapítvány kollégájával egyeztetve, egy Pest környékén nehéz körülmények között élő családja kapja meg még Karácsony előtt: 
S. Krisztina nyolc gyermekes családanya. Hét fia és egy leánya van. A gyerekeket egyedül neveli. A két legkisebb gyermek ikerterhességből születtet. Ők most tizenhat hónaposak. Az ikerpár közül a leánygyermek Down szindrómás. A család szegény körülmények közt él, bizonytalan anyagi helyzetben, Zsámbokon. A gyermekek apja, az ikrek megszületését követően elhagyta a családot. Az édesanya a gyermekek ellátása mellett nem tud munkát vállalni, a család a GYES és a családi pótlék összegéből él. Az anya a nehéz körülmények között is igyekszik a lehető legjobban ellátni a gyerekeket. Az ikrek koraszülöttek voltak, sok egészségügyi problémájuk volt, e miatt nagyon sok időt töltöttek kórházban. A kórházi ellátást Budapesten kapták meg, az anyát a folyamatos utazás rendkívüli módon megterhelte. Leila 2012 novembere óta jár édesanyjával a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjába fejlesztésre. 

A programon adományjeggyel lehet részt venni, az adomány minimális összege 1000 Ft, de az adományon felül szívesen fogadunk játékokat, ruhaneműt a gyermekek és édesanyjuk számára. 

Várunk Benneteket szeretettel:
A Szimpla Színház szervezői 


időpont: 2013. december 17. 18 óra 

helyszín: Szimpla Kávézó (Bp., Kertész utca 48.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése