2014. december 5., péntek

Nemzetközi Migráns-nap a Kertben


A Magyarországon munkát vállaló migránsok és családjuk előtt tisztelgünk December 18-án egy nemzetközi kóstolókat felvonultató adományos svédasztallal és egy nagyon nemzetközi Cosa Polska koncerttel. Mutassuk meg, hogy Magyarország nem rasszista és idegengyűlölő! - írja a Migráns Szolidaritás Csoport (MigSzol) facebook oldalán, és hát ezt nagyon szeretnénk megmutatni. Ez a nap tehát a migránsoké, egy alkalom a beszélgetésre, ismerkedésre, közös lazulásra, na meg tanulásra. 
A MigSzol Csoport egy informális csoport, Magyarországon élő menekültekből, migránsokból és magyar állampolgárokból áll. A menekültek, migránsok és menedékkérők jogaiért, és a magyar társadalomban és politikában való részvételükért küzdenek. 






A Cosa Polska 2013 tavaszán/nyarán összeverbuvált nemzetközi banda, ahol a lengyel jól megfér a spanyollal, a magyar az amerikaival:
Carlos Sanz Blesa - guitar, voice
Grénus Tímea - clarinet
Nagy Judit Borbála - percussion
Peter Varga - guitar
Robert Dakowicz - accordion, voice
Rontó Lili - saxophone
Szemző Dávid - bass, vocal
Valentin Desmarmites - saxophone

Tagságában és zenéjében több kontinens és nép kultúrája találkozik. A lengyel swinget latin ritmusok kavarják fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri. A különböző helyekről érkező, mégis harmonikus egésszé gyúrt muzsika mellett már csak a szövegvilág különösebb: az egyik pillanatban még Kubában állunk a tengerparton, a következőben pedig már egy magyar falu kocsmájában találjuk magunkat.

NEMZETKÖZI MIGRÁNS NAP - COSA POLSKA KONCERT - 2014 12. 18. - SZIMPLA KERT - 17:00 - 22:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése