2015. január 6., kedd

Kazinczy élő könyvtár


A Kazinczy Élő Könyvtár megnyitja kapuit a Szimpla Kertben 2015 Január 17.-én!
Az Élő Könyvtár egy tökéletes alkalom arra, hogy elősegítsük és erősítsük az egymás iránti megértésünket. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket kölcsönözhetünk ki olvasásra, az Élő Könyvtárban embereket lehet kikölcsönözni egy őszinte beszélgetés erejéig.


Az Élő Könyvtár Könyvei olyan csoportok képviselői, amelyek etnikai, vallási hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, egészségügyi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt előítéletekkel és diszkriminációval nap mint nap szembesülnek társadalmunkban.

Az élő Könyv személyes beszélgetések alatt megosztja élettörténetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait az eseményre látogató vendégekkel (az Olvasókkal), akik kérdezhetnek és reflektálhatnak az elhangzottakra.

Ezt a módszert nagy siker övezi a 2000-es évek óta, amikor is egy diákfesztivál eseményéből rendszeres és nagy érdeklődésre számot tartó iskolai, egyetemi és civil programmá nőtte ki magát világszerte.

A Kazinczy Élő Könyvtár január 17-én, szombaton 12:00-kor nyitja meg kapuit, szeretettel várva a budapesti lakosokat és a nemzetközi közönséget egyaránt.


A január 17-i Élő Könyvtár témája, a januári hidegre való tekintettel "Budapest utcái" lesz, ahol az Olvasók "közmunkás", "hajléktalan", illetve "ex-drogfüggő" címmel olvashatnak majd Könyveket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése