2017. november 16., csütörtök

A zene éjszakája - programajánló




A rendezvény keretében november 17-én 8 belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket.

1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ először hirdeti meg A Zene Éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt Budapest napja alkalmából. Este 19 órától klasszikus zenével telnek meg olyan helyszínek mint az Ellátóház, a Jelen Bisztro, a Kazimír, a Kék Ló Budapest, a Magvető Café, a Mazel Tov, a Szimpla Kert vagy a Tesla Budapest Klub.

A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. A Zene Éjszakája másik célja, hogy a hivatásos zenészek mellett amatőr formációk is bemutatkozási lehetőséget kapjanak, a szervezők ezért pályázatot hirdettek amatőr komolyzenei kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára.




A pályázatra beérkezett produkciók alapján a profi együttesek mellett négy formáció kapott lehetőséget. A Tutti Cantabile, a Magic of Strings Quintett, a PPKE ITK Kamarakórus és a Flautett Fuvolakvartett a belváros legvagányabb helyszínein mutatkozhatnak be. A minikoncerteken ízelítő hallható Mozart, Dvořák, Rossini, Csajkovszkij, Bizet, Debussy, Bartók, Strauss, Gershwin, Piazzolla, Joplin és mások műveiből.




A részletes program ITT.


forrás: Papageno

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése