2012. február 13., hétfő

Két Szimpla Berlinben -



A Szimpla vendéglátó család hatodik tagja nyitotta meg 2011-ben kapuit Berlinben, a német fővárosban. A három éve sikeresen üzemelő berlini Szimpla kávézó tapasztalatait is felhasználva szeptember 16-án nyílt meg a Badehaus Szimpla Musiksalon, mely közösségi tér és klub funkciókat egyaránt ellát.


berlini Szimpla kávézó eddig is fontos szereplője volt a magyar kulturális élet szervezésének, elég csak a Karneval der Kulturen tavalyi díjára gondolni, a Badehaus ennél többet ambicionál, a magyar és a közép-európai kortárs kultúra zászlóshajójává szeretne válni.


A névválasztást az indokolja, hogy az épület egy szerelő-pályaudvar szolgálati fürdőhelyiségeként szolgált egészen annak bezárásáig. A volt pályaudvari területen egy óriási kulturális és szórakoztató negyed épült és épül fel, melynek egyik tagja lehet a Szimpla, miután sikerrel pályázott a tulajdonos befektetőtársaságnál.

A Revalerstrasse sokszínűségét gyarapító Zeneszalont, a külföldön az egyetemeken, Magyarországon jobbára a fesztiválokon megismert NFC kártyás fizetési-, és kedvezményrendszer  teszi technikai értelemben különlegessé - mely rendszer már a honi Szimplákban is üzemel...


A Badehaus első koncertjét Palya Bea adta Szeptember 16-án, majd 17-én a szabadkai Gyass (Lajkó Félix zenekara), 20-án a Nadara - Transylvanian Gipsy Wedding Band Marosvásárhelyről, 24-én a makedón Foltin ("pseudo-emigranski cabaretska"),  26-án a cseh Dva ("non-exist nations folklore") volt hallható. Fellépnek berlini zenekarok is (Juri and the Gagarins, Whatever Rita Wants, the goodnight circus) és havi rendszerességgel lesz táncház a Buda Folk Banddel. Heti jam-session és bárzongora est színesíti a zenei programot.


Ha Berlinben jártok, feltétlenül látogassatok el valamelyik Szimplába, vagy esetleg mindkettőbe - ott is a legkülönfélébb programok várnak Benneteket, Európa talán legizgalmasabb és legkifinomultabb városában. Gyertek a Szimplákba!






A honlapunkon találtok infót bővebben: Szimpla Berlin -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése