2012. augusztus 6., hétfő

Bachstage a Kávézóban -


A Bachstage trió 2011-ben alakult, három zenész részvételével. Zongorán Kocsis Olivér, nagybőgőn Fánczi Gábor, gitáron pedig Bándi Gábor játszik az együttesben. Elsősorban komolyzenei műveket dolgoznak fel meglehetősen sajátos, könnyed stílusban, de persze olyan módon, hogy a darabok eredeti, komolyzenei jellege is megmaradjon, egyértelműen felismerhető legyen. Repertoárjukban természetesen egészen Bachtól kezdve Csajkovszkijon át Satie-ig nagyon sok mindenkinek a zenéje megtalálható - számos helyen felléptek már és több rádióállomás, így a Bartók Rádió is játssza különleges zenéjüket.


Kocsis Olivér a Kőbányai Zeneiskolában tanult, ahol kiváló eredménnyel végzett 2011-ben, Fánczi Gábor klasszikus nagybőgőt tanult, először a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Zeneakadémián, ahol 2011-ben szerzett diplomát, Bándi Gergely pedig szintén a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatója volt, és annak 2011-es befejezése után felvételt nyert a Mozarteum Zeneművészeti Egyetemre, Salzburgban, ahol jelenleg is klasszikus gitárt tanul Prof. Robert Wolff tanítványaként.

Nagyon izgalmas és különleges zenei alakulat a Bachstage - mindenkinek ajánljuk, aki szereti a zenei sokszínűséget - legközelebb augusztus 22-én szerdán, 20 órától hallgathatjátok őket - s bár nem a teljes felállásban, de teljes értékűen -  a Szimpla kávézóban!

1 megjegyzés:

  1. a bachstage nevében nagyon köszönjük a megjelenési lehetőséget itt a blogon, de valójában szerdánként nem mi játszunk a kávézóban, hanem csak a zongoristánk, Kocsis Olivér :)

    VálaszTörlés