2013. március 1., péntek

Kiállítások a Kávézóban -



A Szimpla kávézó az elmúlt fél év során havi bontásban ad otthon a legkülönfélébb kiállításoknak. Az első Szimpla otthonos hangulata nagyon is alkalmas arra, hogy a különféle művészeti ágban tevékenykedő alkotók munkáit befogadja, és a hatalmas falfelületeken már igen sokféle anyag megfordult. Volt plakátkiállításunk, Tóth Kinga közreműködésével, több fiatal képzőművész, például Hahn Alexandra vagy épp Kovács Zsuzsi festményeiből szerepelt válogatás, és a cél egyértelműen az, hogy lehetősége legyen olyan alkotóknak is a bemutatkozásra, akik még csak most bontogatják a szárnyaikat. Az egészen biztos, hogy sokan ellátogatnak hozzánk, nem csak azért, hogy egy kávét vagy egyéb italt elfogyasszanak, hanem egyre többen érkeznek a kiállított anyagok miatt is.

Február 27-én nyílt meg a legújabb kiállítás, amely Horváth Misi szájharmonikás képeiből áll össze. A nagyrészt fekete-fehér anyag természetesen a zenei világban és az éjszakában való barangolásnak a lenyomata. Horváth Misi - hiszen maga is elsősorban zenész - bensőséges módon jeleníti meg azt a közeget, amiben él és tevékenykedik; azokat a zenészeket (Fekete Jenő, Sony, Török Ádám stb.), akikkel együtt mozgolódik az éjszakában és akikkel napról-napra közösen lépnek fel Budapest különböző helyein. Misi egyre gyakrabban bukkan fel spontán módon koncerteken, és egyéb programokon, hogy rögzítse mindazt, amit legtöbbször maga is belülről él át, s talán ezért is hitelesek a képei, mivel olyan ember készíti őket, aki együtt él azokkal, akiket fotóz, ismeri a reakcióikat, mozdulataikat, még talán a lélegzetvételük ritmusát is.


Az izgalmas képi agyag egész márciusban látható a Szimpla kávézóban (Kertész utca 48. - nyitva tartás: 10-től éjjel 2-ig. 

2 megjegyzés: