2013. augusztus 14., szerda

Jam Poetry vasárnaponként a Kertben -

Írd, mondd, szavald, verseld, énekeld, rappeld, a sajátod, a szomszédét, Parti Nagy Lajosét vagy Petőfi Sándorét! Szavakba öntött érzéseket és gondolatokat zenésítünk meg. VELED!

A Jam Poetry a Szimpla Kertben működő zenei és irodalmi közösség. Heti rendszerességgel hívja össze azokat, akik örömüket lelik szövegek írásában és/vagy bármilyen stílusú vagy stílustól független zenés előadásában. A szöveg tartalma (kivéve ha az bármilyen módon kirekesztő vagy gyűlöletkeltő), formája, műfaja bármi lehet. 

A szövegek előadását improvizatív élő zene kíséri, melynek hangvétele lehet teljesen spontán, de alakalmazkodhat a szöveget előadó kívánalmaihoz is. A kísérő zene alapvetően dob, vagy valamilyen ritmushangszer, basszus (lehet gitár vagy billentyűs), illetve egy magasabb tartományokban mozgó dallamhangszer játékából áll, melyek később a Szimpla Jam részét is képezik. 

Az előadott szövegek lehetnek saját szerzemények, de származhatnak más, akár ismeretlen szerzőtől, illetve bármely korban élt vagy élő költőktől, íróktól. A szövegek előadásmódja bármilyen stílusban illetve stílustol függetlenül történhet. 

A Jam Poetry-nek azon kívül, hogy az élőzene és az élőben előadott szöveg kedvelőinek plattformot nyújtson e kettő gyakorlására, nincs meghatározott célja, de ha mégis van akkor az az, hogy fejlődésének saját működése jelölje ki az irányt. 

JAM POETRY MINDEN VASÁRNAP 21 és 23 óra között a SZIMPLA KERTben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése