2014. január 22., szerda

Szimpla Café reloaded -

" ...Tehát először Berlin ihlette Budapestet (Szimpla), aztán Budapest ihlette Berlint (berlini Szimpla), majd megint Budapestről vittünk ki sörfesztivált Berlinbe, és most eljött az ideje, hogy a pesti-berlini ihletésű Braufest ismét megihlesse Budapestet...."

Egy egészen hosszú cikket olvashatunk a Szimpla kávézó újraformálódásáról a Folyékony kenyér blogon, íme egy kis részlet a szövegből, amúgy pedig gyertek a Kávézóba, ahol vagy 20 féle sörrel, és ugyanolyan hamisítatlan Szimpla-hangulattal várunk benneteket!


"Szimpla Berlin Craft Beer Bar-ként nyitott újra az első Szimpla. Az új sörcsapokból különféle német és magyar kézműves sörkülönlegességek folynak ezután, melyekhez a Damjanich utcai Punto Italiaból érkeznek a korcsolyák. 

Ezt a történetet korábbról is kezdhetnénk, de kezdjük, mondjuk 2001-ből, amikor barátaim elhatározták, hogy vállalkozásból fognak megélni és miután az ingatlan-bizniszben nem ismertek magukra, úgy döntöttek, hogy kocsmát nyitnak – egyikük - Kes - ugyanis Berlinben járt egyetemre, és a Prenzlauerbergen lakott, ahol akkor virágzott a foglaltház- és kocsmakultúra, úgyhogy volt honnan inspirálódnia. Tulajdonképpen nem csináltak semmi különöset, csak mindenféle vendéglátós pucc nélkül, olcsó régi bútorokkal berendeztek egy volt lakatos (?) műhelyt a Kertész utcában. Akkor még semmiből sem látszott, hogy ez a mozdulat alapjaiban fogja megrengetni a budapesti vendéglátást. A kezdetek igen szerények voltak, pár tízezer forintot én is kölcsönadtam a célra, amitől egyrészt ősrészvényesnek érezhettem magam, és amit persze egyrészt visszakaptam másrészt később bőségesen leittam ingyen-sörökben. Sőt az első héten még lelkesedésből csapost is játszhattam, amíg nem figyelmeztettek rá, hogy nekem tulajdonképpen nem ez a szakmám.


Az első romos bérházudvar megnyitása már nagy szám volt. A kb. a Bobek mögött lévő első Szimpla Kertet követte a híres Kazinczy utcai, és pár év alatt kifejlődött a már szociológiai fogalomként is pörgő romkocsmakultúra, és innen a történet már jórészt ismert. 

Fent említett Kes barátom időközben családot alapított Berlinben, és ott is nyitott egy Szimplát, majd egy komolyabb vállalkozás keretében megvalósította régi álmát, egy koncertbefogadó klubot, a Badehaus Szimplát. Erről is sokat lehet olvasni a neten: FK-ra úgy került fel, hogy tavaly ősszel a Badehausra támaszkodva, Attilával összefogva megrendeztük az első német Főzdefesztet, a Braufest Berlint."

A teljes szöveg: Itt

Nyitva tartás: h-p 10-től éjjel 2-ig
hétvégén délután 2-től éjjel 2-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése