2014. október 20., hétfő

1 éves a Szimpla Háztáji -

Tavaly október 13-a óta tart nyitva a Kazinczy utca 7 szám alatt a Szimpla Háztáji Bolt, vagyis a napokban múlt 1 éves.

Ebből az alkalomból szeretettel meghívunk egy jó hangulatú, kötetlenül beszélgetős, és nem utolsó sorban finom, háztáji alapanyagokból készült ebédre a Szimpla Kertbe, amelyet október 21-én, kedden délben tartunk.
Az ebéd apropója, hogy 1 éves lett éttermünk, a Szimpla Háztáji, ahol a Szimplakerti Háztáji Piacon beszerzett termelői alapanyagokból sütünk-főzünk. Szeretnénk neked bemutatni a Kert megújult étlapját is. Büszkék vagyunk rá, hogy konyhánkra most már minden a lehető legközelebbről és a legjobb helyekről érkezik, nagyrészt a piac termelőitől, az ételeinkhez használt pékárukat pedig kézműves pékségünkben mi magunk sütjük. Ennek bemutatására hétfogásos ebéddel várunk, melynek összeállításánál figyelünk a vega és paleo étrendet követő vendégeink igényeire is - csakúgy, mint a Háztájiban és a Kert éttermében.


Az eseményen beszélgethetsz a Szimpla gasztronómiai irányvonalainak felrajzolóival, szakácsainkkal és a piac egyik termelőjével is.


fotó: Szöllősi Mátyás
S hogy mi jellemez minket? Alapanyagfétis. Háztáji kultúra. Hazai fair trade – azaz őstermelői étkek és itókák. Mindez pedig komprisszummentesen. Nem dísznek háztáji, hanem nettó háztáji, ahogy vasárnap szeretjük. Háztáji levesező, sütiző, szendvicsező. Minden nap van két leves, egy húsos és egy vega. Béres Andi csinálja. Mindig abból főzünk, aminek szezonja van. Sütizés és rétesezés, túros, mákos, almás: mind a szimpla kemencèből.

A mozgó faliújság pedig háztáji filmeket mutat be, igazi őstermelői kirakat- és kirakodóprojektként.

Elviteles eszközeink cukornád szuperlebomlók, nem zöldnek hazudott cuccok, úgyhogy nyugodtam vidd el! Ez ám a fehér folt a vendéglátás térképén, úgyhogy belerajzolunk egy kísérleti műhelyt, kísérleti konyhát. Ez egy teszt elsősorban, amit kíváncsiságból csinálunk!

A Szimpla Háztáji a piac termelőiből táplálkozik, és a fővárosi lakosságot táplálja!

fotó: Szöllősi Mátyás
Ehhez kapcsolódik még az is, hogy bizony újfajta, méghozzá Has Bean kávéból készülnek nálunk a presszók, cappuccinók és latték. Ne lepődjetek meg, ha egy egészen új, kissé szokatlan, krémes és enyhén savanykás ízvilág köszön be, mert ez a kávé gyümölcsösségéből, lágyságából, és abból a nagyon szerencsés sajátosságából ered, hogy nem olyan savas, mint a legtöbb kávé, amit Budapesten fogyaszthattok. Ízlelgessétek, biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket hosszú távon!

Gyertek a Kazinczyba,  legyen minden nap egy kis piachangulat!

Legyen minden nap egy kicsit piac!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése