2017. január 1., vasárnap

Szimpla - 2016

Véget ért a 2016-os év, ami igazán izgalmas és eseményekben gazdag volt itt a Szimplában. Megpróbáltuk összeszedegetni a dolgokat, hogy mik is történtek az elmúlt közel 365 napban, de hamar beláttuk, hogy esélytelen volna mindent összefoglalni, olyan gazdag volt 2016. De azért szemezgetünk a számokból, adatokból, történésekből, melyek még színesebbé és szimplásabbá tették ezt az évet.

Pillantsuk csak vissza akkor egy kicsit: 2016-ban több mint 1 millió látogatója volt a Szimpla Kertnek, amiből egyre több a nappali látogatók száma. Egyik legfontosabb 2017-es célkitűzésünk, hogy a nappali látogatásokat is még kellemesebbé és izgalmasabbá tegyük számotokra.

Idén is több mint 300 koncerten és élő zenei eseményen, 10 bringa piacon, 4 újonnan indult Szimpla Treasures piacon és egy kutyás napon vettetek részt. Bringa pincénkben már 8 strike bike is elkészült, és minden vásárló 10 ezer forinttal a Budapest Bike Maffiát is támogatta, akik rászoruló családoknak juttatják el a befolyt összeget. A Kazinczy utcát idén háromszor is lezártuk. Utcafesztiváljainkon több mint 3 ezren sétáltatok, játszottatok, zenéltetek, petícióink is szépen gyarapodtak. A Kazinczy utca sétálóutcává válását 3300-an, a Rákóczi úti zebrajavaslatot pedig 2100-an támogatjátok, ami igazán nagy öröm!

Honlapunknak idén is több mint 250 ezer látogatója volt. A Facebook-oldalunkkal több mint 4 millióan kerültek kapcsolatba és már több mint 80 ezren lájkoljátok, követitek. A Szimpla blogját is naponta több mint 100-an, azaz nagyjából 40 ezren keresték föl az idén. A google-ön majdnem 2 millióan kerestetek ránk (eddig 1.991404). A google térképen több mint 5 millióan és több mint 200 ezren kértétek, hogy navigáljon a Kazinczy utcába benneteket. Soundcloud-csatornánkon 7300-nál is többször hallgattatok meg egy-egy számot ebben az évben, melyek közül 286-ot le is töltöttetek. Indulása óta így már összesen közel 22.000 lejátszásnál és 1200 letöltésnél jár az oldalunk. Idén 360 ezer percen át néztétek a youtube videóinkat, ami összesen több mint 137 ezer videó-megtekintésből állt össze. Legtöbbször az idén január 1-én rögzített Góbé Idegen című számát néztétek meg.


A Szimpla Háztáji Piacon a Közös Lábos jótékonysági főzések alkalmával 40 civil szervezet több mint 5 millió forintot gyűjtött össze, és ehhez járul még a Szimpla Treasures-ön gyűjtött 300 ezer forintunk is, melyet igyekeztünk a lehető legjobb célokra fordítani.

Amire külön büszkék vagyunk, hogy az 50 megrendezett vasárnapi piacon és a hozzánk kitelepült közel 100 termelő standjainál idén körülbelül 140 ezren fordultak meg (jóval többen mint 2015-ben) és vásároltak a különböző finomságokból.

A Kazinczy Living Library (Kazinczy Élő Könyvtár) keretében több mint 10 önkéntessel dolgoztunk több kérdéskörben is, hogy felnyissuk az emberek szemét és megmutassuk: a párbeszéd, a másikra való odafigyelés mennyivel hasznosabb, mint az elutasítás.

Volt összesen 10 BorOrgia, 10 Pálinkakurzus, 8 Kávékurzus, plusz 1 izgalmas Farmlátogatás a Háztáji Piac egyik termelőjénél. Két új termünk is nyílt az emeleten, amelyekből egyik a Szimpla Szalon nevet kapta, ahol szeptember 30-án, az első nyilvános rendezvényen Szöllősi Mátyás Váltóáram című, az Európa Könyvkiadónál megjelent prózakötetét mutattuk be. Ehhez kapcsolódik, hogy 2017-ben a Szimpla támogatásával a Könyvhétre jelenik meg a Budapest Katalógus-könyv, mely a városi arcokat bemutató portrésorozat első három évének összefoglalása lesz.

Az év folyamán megrendezett 8 Pop Up Tattoo rendezvényen több mint 100-an készíttettek tetoválást a Szimpla Szalonban, és jövőre szeretnék, ha jótékonysági célokra fordíthatnánk az ebből befolyt összeg nagy részét.

A Szimpla Design Shopot, mely évekig a Síp utcában működött, 2016-tól a Szimpla Kerten belül találjátok meg.

Jövőre, ha minden a terv szerint alakul, végre megvalósul a Kazinczy utca részleges forgalom-korlátozása, de persze továbbra sem maradunk utcafesztiválok nélkül! 2017-ben is biztosan megrendezzük szokásos tavaszi (Madarak és Fák napja), és őszi (Autómentes Gyermeknap) utcafesztiválunkat. Az Kazinczy utcát ezen kívül kerékpáros rendezvényeink számára is szabaddá szeretnénk tenni, úgyhogy készüljetek fel havi szombati szabad gurulásokra!

A koncertlátogatóknak pedig külön jó hír: január és február folyamán átépítjük a koncerttermünket, úgyhogy ez idő alatt ugyan kevesebb lesz a zenei program, márciustól viszont egy nagyobb, szebb, jobban felszerelt helyiségben folytatjuk a zenélést. Ebben az évben egyébként heti 7 élő zenei programunk volt, 3 különféle fesztiválon volt külön színpadunk - Babel Sound; Tűfokán; Gyüttment fesztivál - és a táncházunkra vagyunk nagyon büszkék, ez május óta kerül megrendezésre fiatal zeneakadémisták részvételével, minden szombaton óriási sikerrel! 2017-ben a Művészetek Völgyében is találkozhattok majd a Lemming programunkban részt vevő zenekarokkal, hogy szélesebb körben is támogassuk, megismertethessük a feltörekvő hazai tehetségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése