2012. szeptember 1., szombat

Szimplák - itt és ott

Hihetetlen, hogy már szeptember van, és bár a jó időben még nyilván mindenki a nyitott helyeket látogatja inkább, szeretnénk, hogy a Szimpla kávézó is a látóteretekbe kerüljön, hogy az első Szimpla is - ha másként is, mint a Kert - egy olyan helye legyen a városnak, ahová valóban mindig jó betérni egy italra. Keddenként és szerdánként, ezt már a nyáron is tapasztalhattátok, élőzenével készülünk. Ősztől bulikkal, erasmusos programokkal, és egyéb meglepetésekkel várunk mindenkit. Lassan megint eltelik egy év, és a Kávézó a 11. születésnapjához közelít, ami október 5-ére esik - nem nehéz kiszámolni, hogy 2001-től üzemel a Kertész utca 48. szám alatt az első Szimpla, melynek mindig is kitüntetett szerepe lesz a szimplák között. Most már megszámolni is nehéz, hány helyen, hányféle formában mutatkoztunk meg Budapesten, Magyarország egyéb pontjain, és külföldön is, de kísérletet teszünk rá...
Bizonyára sokan emlékeznek az első Szimpla kertre, amely még a Kazinczy utca egy másik részén üzemelt, 2002-től, és egyedi hangulatával, eldugottságával hamar bevonzotta a felfedezésre váró vendégeket. A mostani Kert 2004. május 14-én nyitotta meg kapuit, és alakul-formálódik ma is, folyamatosan. Ott volt a kisKert, amely a Hegedű utcában üzemelt, 2004 és 2005 nyarán, és igen maradandó pillanatokat szerzett nem csak az odalátogató vendégeknek, hanem a Szimpla csapatának is. A Dupla, összeköttetésben a Kávézóval, 2003 és 2010 között működött – és ma már nagyon sokaknak hiányzik, már csak azért is, mert így a Kávézó és annak pincéje is komoly változásokon esett át, és esik át folyamatosan. 2010 és 2011 nyarán Balatonfűzfőre is leköltöztünk., megvalósítva a Szimpla házat, egy egészen új környezetbe helyezve mindazt, amitől is Szimpla a Szimpla – talán ezt magyarázni sem kell igazán. Sajnos a fűzfői kaland hamar véget ért, de már rá egy évre, 2012-ben a Balaton felvidék egyik legszebb részén, a pécselyi medencében folytatódott egy sporttábor keretében a Szimpla Balaton, ahol slackline-ozással, sziklamászással, és persze strandolással töltöttök el az időt.
2007-ben Berlinben is feltűntünk, a Gartner srt. 15. szám alatt, 2011 szeptemberétől pedig Vácon a Szimplavé, illetve a Badehaus Szimpla Musiksalon vár mindenkit; ez utóbbi szintén a német fővárosban. A Szimpla története, nagyon úgy tűnik, nem egyszerűsödik, hanem az eltelt tíz év után meglehetősen bonyolult képletet mutat - de hát, talán ez az egyik legfontosabb dolog, mert igyekszünk mindenből tényleg a legjobbat kihozni, folyamatosan újítani, megújulni, mert így működünk jól és igazán hatékonyan.
honlap 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése