2014. június 9., hétfő

Ők a 2014-es Lemming Program díjazottjai -


A Szimpla Studio idén rendezte meg másodszor az egyre nagyobb érdeklődést kiváltó Lemming Programot. Ez egy olyan tehetségkutató program, ahol szándékosan próbáltuk kerülni a verseny vagy marhavásár hangulatot, ezért nem fesztivált szerveztünk, hanem egész áprilisban ugynevezett Lemming zenekarok léptek fel, akiket a szakmai zsűrin kívül a Quart olvasói is értékeltek. A zsûritagok minden zenekarnak a rajongói lettek, de szerencsére nem rangsorolják az együtteseket, hanem díjazzák azokat, mindenkinek a legtesthezállóbb lehetőséget nyújtva.

Eszereint Szatmári Juli és Zenekara felvehet egy egész lemezt a Szimpla stúdioban melyet a NarRator Records ad majd ki és terjeszt a Dalok.hu-val karöltve. A Quart.hu olvasói a legtöbb pontot a Gypo Circus-nak adták, ők a berlini Badehaus Szimpla Musiksalonba vihetik el zenéjüket, ami biztosan nagyot fog szólni.
A Dalok.hu világra szóló médiakampányt indít az Anu Mauri zenekarnak, hogy szélesebb körben is terjessze; ez a zenekar jó!  A Fidelio a Balogh Tamás Quartettnek nyújt médiatámogatást, mert fiatal és valóban tehetséges jazz zenekarokra egyre nagyobb szükség van. A Szimplások eléggé rákattantak a pszichedelikusan muzsikáló HVRZ zenéjére, ezért ôk nyertek egy demo felvételt lehetôvé tevô Szimpla Studio csomagot.  A Dürer Kertben havonta rendeznek Mű-Hely Esteket, ahol a tehetségeket összehozzák egy közös muzsikálásra egy "nagyöreggel", akit a zenekar választ ki, ez a csapat pedig a Heted7 lesz. A Szimplakerti Háztáji Piacon vasárnaponként már 1800-2000 ember is megfordul, nekik a Pazso zenél majd.  És természetesen mivel minden koncert nagyot durrant, a következő csapatok nemsokára ismét játszhatnak a Szimpla Kertben, ezúttal már nem a tehetségkutató nyomasztó árnyékában, hanem fiatal csillagként ünnepelve: A Gidnim'Rém, Makarenko, Nemulass, Modal Jazz 5, Zrínyi Pop, Anyu Nem Seedel, Ed Is On.


Ezek a zenekarok így együtt is igen gazdag zenei világot alkotnak és jó lenyomata a 2010-es évek zenei életének, s hogy ne csak szövegeljünk itt sem: Itt meg is hallgathatjátok őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése