2014. június 23., hétfő

Szimpla Háztáji a Kazinczy 7-ben -


fotó: Szöllősi Mátyás
Október 13-a óta tart nyitva a Kazinczy utca 7 szám alatt a Szimpla Háztáji Bolt. Egy ízlelő, kóstoló és kosztoló, megevő, elvivő, elemózsiázó, vagyis a vasárnapi Szimpla kerti Háztáji Piac legjavának lepárlása a hétköznapokra. És mindezt miért is hoztuk létre? Nem szeretnénk ezentúl, hogy ha csak vasárnap jutnátok hozzá a termelői varázslatokhoz. Gyertek el és élvezzétek minden nap a háztáji ízeket, a piacról jól ismert árusok portékáit, melyekből itt leveseket, egytálételeket, szendvicseket, süteményeket készítünk.

fotó: Szöllősi Mátyás
Hogy mi jellemez minket? Alapanyagfétis. Háztáji kultúra. Hazai fair trade – azaz őstermelői étkek és itókák. Mindez pedig kompromisszummentesen. Nem dísznek háztáji, hanem nettó háztáji, ahogy vasárnap szeretjük. Háztáji levesező, sütiző, szendvicsező. Minden nap van két leves, egy húsos és egy vega. Béres Andi csinálja. Mindig abból főzünk, aminek szezonja van. Sütizés és rétesezés, túros, mákos, almás: mind a szimpla kemencèből.

A mozgó faliújság pedig háztáji filmeket mutat be, igazi őstermelői kirakat- és kirakodóprojektként.

Elviteles eszközeink cukornád szuperlebomlók, nem zöldnek hazudott cuccok, úgyhogy nyugodtam vidd el! Ez ám a fehér folt a vendéglátás térképén, úgyhogy belerajzolunk egy kísérleti műhelyt, kísérleti konyhát. Ez egy teszt elsősorban, amit kíváncsiságból csinálunk!

A Szimpla Háztáji a piac termelőiből táplálkozik, és a fővárosi lakosságot táplálja!


fotó: Szöllősi Mátyás
Ehhez kapcsolódik még az is, hogy bizony újfajta, méghozzá Has Bean kávéból készülnek nálunk a presszók, cappuccinók és latték. Ne lepődjetek meg, ha egy egészen új, kissé szokatlan, krémes és enyhén savanykás ízvilág köszön be, mert ez a kávé gyümölcsösségéből, lágyságából, és abból a nagyon szerencsés sajátosságából ered, hogy nem olyan savas, mint a legtöbb kávé, amit Budapesten fogyaszthattok. Ízlelgessétek, biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket hosszú távon!

Gyertek a Kazinczyba,  legyen minden nap egy kis piachangulat!

Legyen minden nap egy kicsit piac!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése