2012. július 12., csütörtök

Indul a Szimpla Balaton Camp - interjú



Már nincs hátra egy egész hét a Szimpla Balaton Camp teljes körű beindulásáig - július 18-ától vár Mindenkit, aki vonzódik a nomád életmódhoz, a sportokhoz és a Balaton--felvidékhez! Terék Nándor, a tábor főszervezője válaszolt nekünk néhány röpke kérdésre a sporttáborral kapcsolatosan. Reméljük, hogy - amennyiben nem hallottatok még a dologról - kedvet kaptok, és lenéztek a pécselyi medencébe, amely valóban az egyik legszebb vidéke az országnak.

 
Mikor indult a Szimpla Balaton, és meddig működött? Milyen szereped volt neked a működésében?

- 2010 kora tavaszán Balatonfűzfőn kezdtük meg első "táborhelyünk" kiépítését. A BS Fűzfő kikötő területén lévő volt nádfeldolgozó illetve későbbi munkás klub házában próbáltuk meghonosítani a Balaton parti romkocsmát. Sajnos már az első év végére kiderült, hogy árral szemben úszunk a helyi viszonyok közepette; a helyi vállalkozók 'sérelmei', a kikötő tulajdonosainak elképzelései és elvárásai, illetve maga az önkormányzat antitámogatása világossá tette, hogy lehetetlen a folytatás. Jómagam összetett munkakörben tevékenykedtem a kezdetektől, az üzletvezetés szinte mindenre kiterjedt: szállítás, karbantartás, adminisztráció, ügyintézés, pultozás, takarítás.

Miben lesz más az új Szimpla Balaton, mint a régi?

- Egyfelől magánterületre költöztünk, és kis létszámú, privát klubként fogunk funkcionálni. Másrészt komoly arculatváltáson mentünk keresztül, szabadidős- és outdoor sportokkal egészültünk ki.

Milyen az új "táborhely"? Mitől különleges? Milyen programok, extrák várhatók?

- Maga a helyszín már-már apró csodákkal határos. Egy műemlék jellegű volt paplak kertjében verünk sátortábort, a kertben saját patak csordogál, annak segítségével van kialakítva egy kis méretű kerti tó, van régi pince, zöld tető, és örök északi panoráma a Zádor-tetőre. A kertben használatra vár egy kosárpalánk, egy röpiháló, ping-pong asztal, tűzrakó hely, két slackline - utóbbi most honosodik meg Magyarországon, röviden kötéltáncot jelent két fa között kifeszített hevederen. Van pár biciklink, amivel szabadon lehet közlekedni az örvényesi szabad strandra, illetve lesz buszos taxiszolgálatunk szintén a strandra, este Balatonfüredre, a Művészatek Völgyébe, valamint az adrenalinra vágyóknak a dörgicsei Kő-völgyet ajánljuk, ahol lehet majd sziklát is mászni. Tervezünk továbbá labdajátékokat és házi olimpiát is italkupon nyereményekkel. Végül mindezt frissítendő minibár is igénybe vehető.


Hogyan közelíthető meg a hely? Hogyan érdemes menni-készülni?

- Nyilván autóval a legegyszerűbb; Budapestről 140 km, M7-es autópálya, utána a 71-es főúton Aszófőig, onnan pedig jobbra kanyarodva Pécsely felé. Vonattal és busszal is elérhető. Vonattal a Déli-pályaudvarról, busszal a Népligetből, mindkettővel Balatonfüredig, onnan pedig a 4-es autóbusz állomásról Dörgicse - helyközi járattal Pécselyig, Zádor étterem megállóig.

Milyen feltételekkel léphet valaki a Szimpla Balaton Camp táborába?

- Egyszerű a dolog, e-mail-ben kell regisztrálni (szimplabalaton@gmail.com), mi azt visszaigazoljuk, végül el kell jönni. Erre azért van szükség, mert a létszám limitált, ami körülbelül 20 embert jelent naponta. A tábori lét részvételi díjhoz kötött, ami pedig 4000 HUF per fő/éj. Ez tartalmazza a szállást, a sportcsomagot és egy önkiszolgáló hideg reggelit. Fontos: sátrat hozzatok!


 Nemrég jártatok, te és három mászótársad az Elbruszon, mesélnél erről röviden?


- Múlt hónap végén kísérletet tettünk saját szervezésben meghódítani egyet a Seven Summits-ból, az úgynevezett Hét Csúcsból, jelesül Európai kontinensünk legmagasabb pontját, az 5642 méteres Elbruszt a Kaukázusban. Mini-expedíciónk sikerrel járt, négyből ketten csúcsot értek. A közelgő rossz idő tudatában sietnünk kellett, ezért nem mindenkinek sikerült megfelelően akklimatizálódni, másik társunk 4100 , jómagam 4680 méterig jutottam. Ezzel együtt fantasztikus volt egész túránk, nem kizárólag a csúcsokért mászunk hegyeket, abszolút benne van, hogy nem jut fel mindig mindenki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése