2012. május 2., szerda

A KREA kiállítása a Kertben -






A Szimpla igyekszik egyre szélesebb körben tevékenykedni, így az idén beindult koncertáradat mellett pl. a képzőművészetnek is helye van a Kertész és a Kazinczy utcában - a Kávézóban és a Kertben. Jó néhány kiállítást láthattatok már az emeleten (vagy akár a Kávézó hatalmas falán és a Pincerészen is).



Most pedig, április 27-étől A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező és ter-vezőgrafikus szakos hallgatói szokás szerint a Portfolio Points keretében mutatják be a minta-tervezési munkáikat. A féléves iskolai feladatokat 2012. április 27-től lehet megtekinteni a Szimpla Kert emeleti szintjén. 



A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakbe-rendező/enteriőrtervező szakos hallgatóinak két féléves feladata a vidéki ház tervezéséhez kapcsolódóan az eredeti motívumok átírása és korszerűsítése valamint a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző minták átgondolása volt. 
A harmadéves tervezőgrafikus hallgatók a többrétegű minta-rendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra, az arányrendszerek és a fraktálok, vagyis az önismétlődő mintarendszerek ismeretében hozták létre alkotásaikat. 
A bemutatásra kerülő darabok többségében manuálisan készített képzőművészeti alkotások, és azt mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.

Itt egyéb infókat, és képeket is megtekinthettek a kiállításról.


Gyertek a Kertbe, ha filmet néznétek, ha a legjobb zenéket hallgatnátok élőben és méghozzá ingyenesen, vagy ha csak egyszerűen jól akarjátok érezni magatokat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése