2015. február 5., csütörtök

Kazinczy Living Library EVS önkéntes szemmel


Az emberi jogi aktivitásnak új arca van –az élő könyvek megváltoztatják a hétköznapi emberek felfogását az előítéletekről. Az élő könyvtár egyszerű és kellemes módját kínalja Olvasói számára, hogy kihívás elé állítsák tudásbeli hiányosságaikat a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokról, és hogy egy teljesen új tapasztalattal gazdagodjanak.


Az első Kazinczy Él Könyvtár kiválóan teljesítette célkitűzéseit. A Szimpla Kert falai között az esemény széles választékát kínálta Könyveknek, érdekes történeteknek, melyek olyan izgalmasak voltak, hogy néhány esetben meg kellett hosszabbítani az olvasási folyamatot.

Nagyon fontos részei voltak a csapatnak az önkéntesek, akiknek lenyűgöző segítő és szervező képességei segítették az Olvasókat, hogy kényelmesen érezzék magukat és élvezzék a gyümölcsöző beszélgetést a Könyvekkel.

A több, mint 100 vendég azt bizonyítja, hogy a szervezési feladatokat kitűnően ellátták, erre bizonyíték, hogy a legtöbb ember nem is tudott róla, hogy ez volt az első Kazinczy Élő Könyvtár esemény. A Könyveknek sikerült láthatóvá válniuk ebben a helyzetben, és a látogatók, akik nagy része magyar volt, bizonyították, hogy a magyar társadalom nem pártatlan a perifériára szorult és előítéletekkel szembesülő tagjaival.

Minden Olvasó megismerhette a személyes történeteket, érzelmileg megérintették őket, és sikerült kialakítaniuk egy személyes véleményt a hajléktalanokról, korábbi kábítószer függőkről, és közmunkásokról. Többé nem lehet majd őket félrevezetni a gyakran torz kép által, amit a média sugároz ezekről a társadalmi csoportokról.

A Kazinczy Élő Könyvtár megérdemelten nagy média figyelmet kapott, egy nagy előny volt, hogy a nemzetközi közösséget is sikerült bevonni, ez a tény a Kazinczy Élő Könyvtárat különlegessé teszi a maga nemében Magyarországon. Ugyanakkor, magasra teszi a lécet a következő eseménnyel kapcsolatban, de a Kazinczy Élő Könyvtár biztosan meg át fogja ugrani.

fotók: Todoroff Lázár


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése