Háztáji, hagyományos, helyben sült finomságok minden nap, a Szimpla Kert ablakából.
A Szimpla Kert és a Szimpla Háztáji konyhájában már több mint egy éve a háztáji alapanyagok a főszereplők, egyértelműnek láttunk a saját péktermékek bevezetését is. Az utóbbi időben, a Szimplakerti Háztáji Piacon már elérhető cipók, baguette-ek, zsömlék, kenyér-különlegességek és még sok más finomság, most már nem csak vasárnapi kiváltság, a tesztüzemnek ugyanis vége; 2015 március 15-én megkezdi nyilvános működését a Szimpla Pékség.
Hogyan jön egy pékség a Szimplába?
A válasz (ismét) a háztájiság. A Szimpla Kert sokak számára kezd egyet jelenteni a vasárnapi piaccal és az ott kapható termelői finomságokkal. Ez az amit beletöltöttünk a Szimpla Háztájiba, és ez az amit beletöltünk a Szimpla Pékségbe.
Kézműves pékségkünkben csak adalékmentes, helyben sült pékárúk készülnek. Hagyományos receptjeink és a háztáji alapanyagok pedig biztosítják az utánozhatatlan ízt és minőséget.
A Szimpla Háztáji megnyitása óta csak a kistermelőket előnyben részesítő Has Bean kávét főzünk, ez megmarad a pékségben is, reggeli kakaós csigád mellé első osztályú kávékülönlegességeket is kérhetsz, elvitelre is!
A pékség a Szimpla Kert oldalában lesz, már javában zajlanak az előkészületek. Március 15-én megnyílik az utcafronti kiadóablak, a délutáni és esti órákban pedig bent, a vizipipa pulttal szemben lehet majd kapni pékjeink finomságai mellett kávé és sörkülönlegességeket is.
Ha neked már péksütiből is csak a háztáji elfogadható, akkor légy a vendégünk március 15-én, és utána is!
A pékárúkhoz szükséges lisztet a Szabó Malomból szerezzük, a sajtokat Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa készíti, egyéb tejtermékeinket a Csengő Manufaktúra szállítja, a húsos termékekhez a Hajta Tanyáról hozunk mangalicát és szürkemarhát, a lekvárokat pedig a Csósza Manufaktúra biztosítja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése