2015. március 21., szombat

Megnyílt a Szimpla Pékség!


 A Szimplában talán a legfontosabb dolog a folytonos megújulás. Kezdetektől fogva arra törekszünk, hogy bizonyos időközönként olyan változtatásokat hajtsunk végre, olyan új ízeket, színeket, illatokat mozgósítsunk, hozzunk be a helyre, melyek még élvezetesebbé teszik a Szimplát, még színesebbé tegyék azt, amit kínálunk számotokra. Idén márciusban is előrukkoltunk egy ilyen újdonsággal, ami nem más, mint a Szimpla Pékség. A Háztáji Piac lassan három éve olyan védjegye a Szimpla kertnek, mely legalább annyira meghatározó, mint az, hogy esténként több ezren szórakoznak nálunk, ugyanis bizony minden vasárnap ezer-ezerötszáz látogató vásárol nálunk a legkülönfélébb háztáji termékek közül. Nagy öröm számunkra, de úgy tűnik, a számotokra is, hogy kialakul egy olyan törzsközönsége a Piacnak, akik tényleg hétről-hétre visszatérnek és megtöltik a Szimpla kertet és nálunk vásárolnak.
S mivel a piacon eddig a pékáruk nem voltak olyan széles körben megtalálhatók, mint ahogy az igazán ideális volna, gondoltunk egyet és összeraktunk egy, kizárólag háztáji alapanyagokból építkező, saját péküzletet, ami a hét minden napján nyitva tart. Talán azt mondani sem kéne, hisz ha eljöttök, ti magatok is érezni fogjátok, hogy az ezekből az alapanyagokból készült cipók, kenyerek, briósok, kakaós csigák stb. mennyivel ízletesebbek, és egészségesebbek. És ehhez járul természetesen az, amit a Háztáji boltban már megszokhattatok, hogy kizárólag Has Bean kávét szolgálunk fel a péksütemények mellé, mely aromáival,gyümölcsös ízvilágával együtt kiválóan harmonizál a finomságokkal. És harmadik akkordként ajánljuk a pultban a sörkülönlegességeinket is. Március 15-étől már nyitva tart a pékség, melyet napközben az utcáról, este pedig a benti pult felől értek el.

Ami még nagyon fontos, hogy kik is működnek közre mindezen termékek elkészítésében:

A pékárukhoz szükséges lisztet a Szabó Malomból szerezzük, a sajtokat Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa készíti, egyéb tejtermékeinket a Csengő Manufaktúra szállítja, a húsos termékekhez a Hajta Tanyáról hozunk mangalicát és szürke marhát, a lekvárokat pedig a Csósza Manufaktúra biztosítja.



Gyertek el a Szimplába, és azon belül is a Szimpla Pékségbe, és kóstoljátok meg a mindig friss finomságainkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése