2015. június 15., hétfő

Ismét Kazinczy Élő Könyvtár -

Úgy alakult, hogy más lettél mint a többiek. Valamiből több jutott, valamiből kevesebb. Ember vagy és alkalmazkodsz, hozzászoksz, tanulsz. Tanulj Te is, ne bénázz, kérdezz!


Ezen a Kazinczy Élő Könyvtáron szeretnénk bemutatni egy új csoportot, akik másképp képesek. Másképpen érzékelnek, másképpen közlekednek, másképpen beszélnek, másképp járnak-kelnek a világban mint te. Ők azok akik úgy születtek, vagy valamilyen baleset következtében úgy sérültek meg, hogy elvesztettek érzékszervi funkciókat, agyuk vagy valamilyen más érzékelő vagy mozgásszervük károsodott, ezért kénytelenek voltak elkezdeni MÁSKÉPP megoldani dolgaikat. Ők szeretnék neked elmesélni, hogy milyen másképp élni. Június 20-án ismét vár a Kazinczy Élő Könyvtár a Szimpla Kertben, Élő Könyvekkel az eddigi témakörökből, és olyan Élő Könyvekkel, akik Másképp Képesek. Gyere el és ne bénázz, kérdezz!

Mi az az Élő Könyvtár?

Az Élő Könyvtár egy tökéletes alkalom arra, hogy elősegítsük és erősítsük az egymás iránti megértésünket. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket kölcsönözhetünk ki olvasásra, az Élő Könyvtárban embereket lehet kikölcsönözni egy őszinte beszélgetés erejéig.

Az Élő Könyvtár Könyvei olyan csoportok képviselői, amelyek etnikai, vallási hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, egészségügyi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt előítéletekkel és diszkriminációval nap mint nap szembesülnek társadalmunkban.

Az élő Könyv személyes beszélgetések alatt megosztja élettörténetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait az eseményre látogató vendégekkel (az Olvasókkal), akik kérdezhetnek és reflektálhatnak az elhangzottakra.

HOGYAN ZAJLIK?

Az eseményt egy harminc fős önkéntes- könyvtáros csapat irányítja.

Az önkéntesek segítenek majd az Olvasóknak regisztrálni, eligazodni a helyszínen vagy akár abban is, hogy megtalálják az őket leginkább érdeklő Könyveket.

Külföldi Olvasóink számára a Könyveket felkészült önkéntes tolmácsok fogják angolra fordítani.

Tartsuk fent együtt a Kazinczy Élő Könyvtárat!

A Kazinczy Élő Könyvtár szervezésének alapja az önkéntes munka. Minden alkalommal felmerülnek azonban olyan költségek amelyek elengedhetetlenek egy-egy Élő Könyvtár zavartalan és nem utolsósorban kellemes hangulatot eredményező lebonyolításához. Ezen költségek fedezéséhez az első alkalomtól kezdve adomány alapú főzés eszközéhez nyúltunk.



Segíts fenntartani a Kazinczy Élő Könyvtárat, gyere éhesen és adományozz magadnak egy ebédet, az ezért cserébe adott adományodat pedig így a Könyvtár fenntartására tudjuk fordítani.
Minden alkalommal meghívunk egy csoportot, civil szervezetet, alapítványt, hogy főzzön nektek valami finomat, használjátok ki és legyetek ti is Kazinczy Élő Könyvtár részvényesek!

A Kazinczy Élő Könyvtár létrejöttét támogató szervezetek:


Háttér Társaság - http://hatter.hu/
Artemisszio Alapítvány- http://artemisszio.blog.hu/
Menedék Egyesület -http://menedek.hu/
A Város mindenkié Egyesület - http://avarosmindenkie.blog.hu/
Közmunkás Mozgalom A Jövőért - http://kozmunkasmozgalom.blog.hu/
Megálló Csoport Alapítvány - http://megallo.org/
Az esemény főszervezője Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület.

Időpont: 2015. június 20. (12-től 18 óráig)
Helyszín: Szimpla kert


Az esemény létrehozását az Európai Unió Erasmus Plus programja támogatja.

1 megjegyzés: