2013. október 6., vasárnap

Jane Dessa kiállítása a Kávézóban -


Október 2-án nyílt meg Jane Dessa kiállítása a Szimpla Kávézóban. A kiállított kollázsok egészen különleges látásmódról árulkodna, mintha álom és valóság keveredne össze a képeken, és többféle technikával készült képrészletek összeállítása után egy egészen egyedi világ képe rajzolódik ki a falakon.

Az alkotó így ír saját képeiről és önmagáról: "a kollázsaim, montázsaim olyan képek, amik több síkon vetítenek üzeneteket. Először meglátod, érzel valamit, vagy gondolsz is, az összhatás a lényeg, látod benne a koncepciót. Utána megnézed jobban és észreveszed az olyan részleteket, amiken meglepődsz, vagy mosolyogsz, összeáll a sztori! A képek jelentését nem szeretném szavakkal leírni, éppen ez a jó bennük, hogy mindenki ugyanazt látja, mégis mást vesz észre, más szavak villannak be, sőt, talán a konklúzió is mindig más. Harmadszorra pedig, ha értesz a design-hoz, akkor észreveszed, hogy az alkotó vizuális idézetek, -vagyis a kép elemei- szinte mind design bútorok, -tárgyak, épületek, installációk, híres divattervezők, művészek, festők, fotósok munkái; de az a jó, hogy a kollázsok ezek ismerete nélkül is működnek!
Kétféle technikával dolgozom. Photoshoppal, és papír alapú képekkel, amiket kivágok, és a sztorimnak megfelelően összeragasztok...

2011-ben szereztem meg design diplomámat enteriőrtervező szakon, amit 2012-ben kiegészítettem egy kiadványszerkesztő tanfolyammal is, így a megalapozott design ismereteim mellett a különböző grafikus programok használatával tudom vizuális formába önteni ezeket a “gondolataimat”. A Jane Dessa projektet 2012. végén indítottam.


my collages and montages are pictures that have messages on different levels. First you perceive them, you have a feeling or a thought; the essence is the effect they make. You understand the concept. Then you take a deeper look and notice the details that surprise you or make you smile; you frame the story. 
I would not like to write down the meaning of the pictures as the good thing about them is that everyone sees the same picture, yet observe different things, think of different words and even the conclusion can differ. If you know something about design, you notice that the visual quotes – the elements of the picture – are almost exclusively design furniture, objects, edifices, installations, works of famous designers, artists, painters, photographers. However, the best thing is that the collages work without actually knowing the references!

About myself: I received my degree in interior design in 2011 and also completed a course to become a Publication Editor. This way I gained deeper knowledge and understanding of design and the usage of graphical programs that I can use to transform my thoughts into visual form.

I started the Jane Dessa project at the end of 2012.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése