2013. október 14., hétfő

Szimpla Háztáji a Kazinczy utca 7-ben -

Mi hír a szimpla háza táján? Hát az, hogy Szimpla Háztáji nyílt a Kazinczy utca 7. szám alatt október 13-án, vasárnap. És hogy az micsoda? Ízlelő, kóstoló és kosztoló, megevő, elvivő, elemózsiázó, vagyis a vasárnapi Szimpla kerti Háztáji Piac legjavának lepárlása a hétköznapokra. És mindezt miért is hoztuk létre? Nem szeretnénk ezentúl, hogy ha csak vasárnap jutnátok hozzá a termelői varázslatokhoz. Mire is számíthattok?

Alapanyagfétis. Háztáji kultúra. Hazai fair trade – azaz őstermelői étkek és itókák. Mindez pedig kompromisszummentesen. Nem dísznek háztáji, hanem nettó háztáji, ahogy vasárnap szeretjük. Háztáji levesező, sütiző, szendvicsező. Minden nap lesz két leves, egy húsos és egy vega. Béres Andi csinálja. Standard lesz a mangalica hot-dog, de mindig abból főzünk, aminek szezonja van. Sütizés és rétesezés, túros, mákos, almás: mind a szimpla kemencèből. Lesz még sütőtökös-mákos-almás lepény is, de készítünk körtetortát, és házi túróból Kazinczy túrókuglófot. Persze kiváló kávé (Has Bean), frissen facsart levek (cékla, répa, alma, stb.), szendvicsek szezonális feltéttel, zöldségkrémek, pesztók, csatnik, joghurtok, sajtkrémek.

A mozgó faliújság pedig háztáji filmeket mutat be, igazi őstermelői kirakat- és kirakodóprojektként.

Elviteles eszközeink cukornád szuperlebomlók, nem zöldnek hazudott cuccok, úgyhogy nyugodtam vidd el! Ez ám a fehér folt a vendéglátás térképén, úgyhogy belerajzolunk egy kísérleti műhelyt, kísérleti konyhát. Ez egy teszt elsősorban, amit kíváncsiságból csinálunk!.

Most kinyitunk, aztán minden nappal közelebb kerülünk a maximáinkhoz. 

A Szimpla Háztáji a piac termelőiből táplálkozik, és a fővárosi lakosságot táplálja!


Ehhez kapcsolódik még az is, hogy bizony újfajta, méghozzá Has Bean kávéból készülnek nálunk a presszók, cappuccinók és latték. Ne lepődjetek meg, ha egy egészen új, kissé szokatlan, krémes és enyhén savanykás ízvilág köszön be, mert ez a kávé gyümölcsösségéből, lágyságából, és abból a nagyon szerencsés sajátosságából ered, hogy nem olyan savas, mint a legtöbb kávé, amit Budapesten fogyaszthattok. Ízlelgessétek, biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket hosszú távon!

Gyertek a Kazinczyba,  legyen minden nap egy kis piachangulat!


Legyen minden nap egy kicsit piac!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése