2014. március 26., szerda

Kazy30 - kiállítás a Szimpla kertben -

2014. április 1-től május 10-ig a Szimpla Kert kiállító vendége a Kazi30. A Kazi30 egy nyitott műterem és közösségi tér, ahol különféle műfajokban tevékenykedő művészek alkothatnak és bemutathatják a műveiket, személyesen találkozhatnak a közönséggel és a közönség véleményével. A Kazi30 lényegét tekintve abban különbözik a statikus, már évtizedek óta pont ugyanazokkal a művészekkel együttműködő, jellemzően rétegközönséget kiszolgáló presztízs- illetve megélhetési galériáktól, hogy a kiállítók aktívan részt vesznek a galéria konkrét tevékenységében, lehetőség nyílik a helyszínen alkotni és azt műteremként is használni. A performanszok, előadások és beszélgetések mindenkihez és mindekinek szólnak, a művészek és a helyszínen megjelenő vadidegenek (ha úgy adódik) (el)beszélgetnek egymással egy kávé mellett. A Kazi30-ban semmiféle korosztályi, végzettségbeli vagy bármilyen más természetű alsó-felső határ nem érvényes.

A Szimpla Kertben áprilisban kiállító "Kazi30-as" művészek: Angyal Gabriella, Bíró Roland, Czanik Mátyás, Ducsai Zoltán, Fecsó Andrea, Fenyvesi Edit, Gasztonyi Kálmán, Gyöngyösi Zoltán, Hatvany Viki, Kiss Tamara, Koday László, Kovács "kope" Péter, Zsuzsa Sedah, Mazán Mihály, Nikodém Mónika, Pál Dávid, Szőke Péter Jakab.

A kiállítás április 1-én, a hivatalos Nemzetközi Bolondok Napján este 7 órakor indul, mi kellhet még? A megnyitót a Kötetlenek Zenekar indítja, és az a tervünk, hogy a nekünk személy szerint is kedvenc helyszínünkön, a Szimplában egy ilyen ellenállhatatlan kombóval mindenkit el fogunk varázsolni!

A Kazy30 kiállítóterét  megtaláljátok facebookon is: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése